Неприпустима символіка: куди жителям Дніпропетровщини звертатися щодо зображень і пам’ятників, які потребують деколонізації

Голова Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак повідомив, що за півтора роки регіон позбувся майже 1350 топонімів, пов’язаних з імперською політикою. Саме на 1350 стало менше назв вулиць, провулків, проспектів, що прославляють російську та радянську спадщину. Але вже розроблений план, за яким буде продовжена ця справа. І доєднатися до цього процесу зможуть жителі Дніпра та області. Про це повідомляє "Дніпровська панорама" з посиланням на телеграм-канал голови ДніпроОВА.

"Вже розробили план, за яким будемо продовжувати цю справу. Є робоча група – з держслужбовців, істориків, краєзнавців, філологів. Вона виявлятиме неприпустиму символіку. Аналізуватиме дані. Контролюватиме перейменування чи демонтаж. 

Доєднатися можуть й мешканці області. Все просто. Знаєте про зображення і пам’ятники, які потребують деколонізації? Повідомте про це! Напишіть електронний лист. Вкажіть адресу розташування об’єкту та додайте короткий опис – чому або кому він присвячений", - написав у соцмережі Сергій Лисак.

Інформацію щодо зображень і пам’ятників, які потребують деколонізації, можна відправляти на адресу [email protected].

Нагадаємо, раніше ми повідомляли про те, що над Дніпропетровщиною сили ППО збили ворожий дрон-камікадзе.