Неймовірний смак. Як приготувати ізраїльську випічку

Ізраїльтяни люблять, щоб у їхньому меню було багато випічки. Це й не дивно, тому, що такі вироби єврейської кухні мають неймовірний смак. Дніпровська панорама пропонує нескладний рецепт ізраїльської випечки.

Інгредієнти для тіста

  • Молоко - 300мол
  • Вершкове масло - 150г
  • Цукор - 100г
  • Дріжджі - 10г
  • Яйце - 2
  • Жовтки - 2
  • Сіль - 1ч.
  • Борошно - 600-680г

Інгредієнти для начинки

  • Цукор - 120г
  • Кориця - 4ч.
  • Імбир сушений - 2ч.л.
  • По 100мл кленового сиропу та води для просочення

Приготування

  • Форму змастити олією.  У молоко додати розтоплене вершкове масло, цукор, сухі дріжджі, 1 яйце, жовтки, сіль, просіяти 600г борошна. Все це замісити (краще використовувати кухонний комбайн). Якщо доведеться вимішувати руками, то додайте 500г борошна, додаваючи його поступово.
  • Розстояти під плівкою 45-60 хвилин.
  • Змішати все для начинки.
  • Тісто обім'яти, розкотити в максимально довгий прямокутник. Змастити розтопленим вершковим маслом, пересипати начинкою.
  • По довгій стороні згорнути в щільний рулет. Відступивши 3см розрізати вздовж і переплести між собою джгутом.
  • Укласти у форму, акуратно сховати всередину кінці тиіста.
  • Зверху змастити яйцем.
  • Відстояти під плівкою 20хв.
  • Випікати при температурі 170 градусів 40-45 хвилин.
  • Гарячий віночок полити просоченням і залишити у формі на ніч. 

Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати найсмачніше овочеве соте, яке люблять бійці ЗСУ.