Ні собі, ні людям. У Дніпрі біля оптового ринку хтось викинув купу зіпсованих томатів (відео)

Томатний сезон у Дніпрі в розпалі. Ціни на них суттєво впали - до 10-15 гривень за кілограм, і всі охочі заходились заготовляти їх на зиму. Хтось консервує, хтось давить сік, заморожує чи робить пасту, кетчуп, соус. А для цього підійдуть навіть перезрілі чи биті томати. Тим дивнішою є поведінка невідомого продавця, який вирішив просто викинути купу томатів на оптовому ринку, що на Донецькому шосе, біля автосалону, повідомляє Дніпровська панорама.

У такому випадку кажуть: ні собі, ні людям.

Зрозуміло, що зовсім зіпсовані овочі ніхто не купить, але ці явно ще можна було б переробити

Що робити з помідорами, які почали псуватися?

Як вчинити з помідорами, які почали псуватися: помийте помідори, протріть їх через велику тертку і видаліть з отриманої кашки шкірки та плодоніжки;
додайте до томатів сіль, перець та інші необхідні спеції. Щоб зробити соус більш пікантним, подрібніть у нього часник та базилік.

Чи можна їсти м'які помідори?

Перезрілі помідори стають дуже м'якими, Шкірка тріскається і плоди починають псуватися. З них не зробиш свіжий салат. Такі томати можна, можливо викинути, а можна, можливо використовувати у кулінарних цілях.

Як зберегти свіжі помідори на зиму?

Помідори довше зберігатимуться, якщо до них не надходитиме кисень. Тому і просто закатати їх у банки без будь-яких добавок, можна й треба. Але перед цим потрібно проварити протягом 2 хвилин кожен томат, висушити і просто опустити їх, не щільно, в банки, закатати кришкою, відкрити взимку.

Як краще протерти помідори?

Для того, щоб легко прибрати непотрібну шкірку з овочів, опустіть помідори в окріп, а потім відразу зануріть їх у прохолодну воду – згодом шкірка легко відокремиться від овочів.

Нагадаємо, раніше ми писали: Беру 6 яблук і трохи борошна: так мало хто готує. Найкращий пиріг, який я пробувала