Нічна атака по Дніпру 1 липня: куди звертатися постраждалим за допомогою

У понеділок, 1 липня, ворог атакував Дніпро ракетами. Через російську атаку у житловому районі потрощені будівлі, автівки, магазини. На місці влучання правоохоронці розгорнули мобільний пункт прийому звернень громадян, повідомляє Дніпровська порадниця з посиланням на міську раду.

Для постраждалих організовано штаб допомоги адміністрації Соборного району. Він працює у школі № 140 (вул. Мандриківська, 151) з 09:00 до 18:00.

Нічна атака по Дніпру 1 липня: куди звертатися постраждалим за допомогой

У штабі людей проконсультують, які документи потрібно надати для отримання державної компенсації за програмою «єВідновлення». Також там можна отримати бланк-заяву на проведення комісійного обстеження пошкоджених будівель, споруд, після якого складається відповідний акт. Усіх проконсультують, нададуть необхідну інформацію щодо подальших поетапних дій. Можна звертатися і безпосередньо до адміністрації Соборного району за адресою: площа Шевченка, 7 чи телефоном 068-55-73-419. На зараз відомо про пошкодження 41 будинку приватного сектору. Характер ушкоджень: вікна, двері, дах, — сказав заступник голови Соборної адміністрації Дніпровської міськради Василь Ісак.

Нічна атака по Дніпру 1 липня: куди звертатися постраждалим за допомогой

Через ворожий обстріл у місті ще постраждали 24 будинки комунальної власності та ОСББ/ЖБК.

На даний час постраждало до 10 будинків комунальної власності. Там ушкоджено близько 150 вікон і 1 покрівля. Із 7 ранку бригади комунального підприємства «Жилсервіс-5» затягують плівкою вибиті вікна. На кожному будинку вивісили оголошення з номером телефону: 067-290-91-39, за яким мешканці можуть звертатися щодо вибитих вікон. Далі бригада робитиме заміри для встановлення нових вікон. Для мешканців це цілком безкоштовно, — розповів директор департаменту житлового господарства Дніпровської міської ради Сергій Файфер.

Нічна атака по Дніпру 1 липня: куди звертатися постраждалим за допомогой

Щодо будинків ОСББ: наразі відомо про 15 будинків ОСББ/ЖБК, які отримали пошкодження. Попередньо відомо до 170 вибитих вікон. Але ця цифра може збільшитися. Якщо є ушкодження, потрібно звернутися до голів правління, які потім передадуть усю інформацію міської владіі. Голови правління мають перевірити і покрівлі будинку на пошкодження.

Також за допомогою у разі, якщо ваш будинок ОСББ/ЖБК зазнав ушкоджень внаслідок ракетного обстрілу, можна звернутись до департаменту з питань самоорганізації населення за телефоном: 0633409477.

Відомо, що через ракетний обстріл постраждали школа і садок, у яких вибито 178 вікон. Це найбільші пошкодження, які зазнали заклади освіти за час війни.

Нічна атака по Дніпру 1 липня: куди звертатися постраждалим за допомогой

Нагадаємо, що потерпілі громадяни можуть звернутися до мобільного пункту прийому звернень, або до найближчого наряду поліції чи на лінію «102».

Також раніше ми писали Комунальні служби працюють другу добу: триває розбір завалів після ракетного удару по житловому дому у Дніпрі