Новий циклон прийде з Польші. Яку погоду принесе Дніпру

У неділю, 3 грудня, українців чекає погіршення погодних умов через новий циклон, який приде з території Польщі. Цей циклон захопить більше західні території країни, повідомляє Дніпровська панорама, посилаючись на синоптика Укргідрометеоцентру Наталю Птуху.

Температура опуститься у восьми областях

Зокрема, негода очікується в восьми областях: Чернівецькій, Закарпатській, Івано-Франківській, Хмельницькій, Тернопільській, Львівській, Рівненській, Волинській. В цих регіонах оголошено перший рівень небезпеки.

За прогнозами синоптиків, у західних і північних областях очікуються невеликі морози — до -3°C. У Центрі та на Сході денна температура становитиме близько +3…+6°C. У південних регіонах і Запорізькій області стовпчики термометрів піднімуться до +10…+12°C.

Обмежать рух на дорогах

Через негоду тимчасово обмежать рух на дорогах:

  • Н-18 Івано-Франківськ — Тернопіль, км 11+340 — км 33+811 (від м. Тисмениця до кордону Тернопільської області);
  • Н-09 Мукачеве — Львів, км 376+687 — км 395+332 (від м. Рогатин до кордону Львівської області);
  • Н-10 Стрий — Чернівці, км 16+411 — 52+280 (від м. Долина до с. Креховичі Калуського р-ну).

У ДСНС не уточнили, на який період часу вводяться такі обмеження.

Циклон захопить західні області

Загалом у багатьох областях України найближчими днями очікуються опади у вигляді снігу та мокрого снігу, які у низці регіонів можуть призвести до виникнення небезпечної ожеледиці.

Опади очікуємо. Невеликий сніг, мокрий сніг. Ми називаємо це змішаною фазою опадів. Вона небезпечна тим, що може утворюватися ожеледиця. На це варто звернути увагу – ожеледиця та ожеледиця. На початку грудня небезпечна ожеледь буде у західних, північних та центральних регіонах країни. Треба бути уважними та обережними. Фронтальна система пролягатиме від Львова до Харкова. Вже з 3 грудня сформується циклон, який прийде з території Польщі та трішки зачепить наші західні області, – розповіла синоптик.

Що буже на сході?

Також синоптик розповіла, якою буде ситуація на сході та півдні України, де зараз тривають бої. Вона зазначила, що там знижуватиметься температура повітря та падатиме сніг.

погода 3 грудня

Карта погоди на 3 грудня

З 4 грудня з Чорного моря простягатиметься атмосферний фронт, якраз на південний військовий фронт України – там, де у нас бойові дії. Там будуть переважно опади у вигляді снігу. Також почнуть знижуватись температури у південних областях, цей фронт принесе опади у вигляді снігу та мокрого снігу. Там може утворитися сніговий покрив. Це стосується Херсонської, Запорізької, Донецької областей, – розповіла Наталія Птуха.

погода 4 грудня

Карта погоди на 4 грудня

Контрастна неділя

Контрастною бачить погоду в неділю, 3 грудня, й синоптик Наталка Діденко.

Неділя буде в Україні дуже контрастною.
У західних областях завтра впродовж дня 0-4 градуси морозу.
На півночі очікується 2 морозу - 3 градуси тепла.
У центральній частині +3+8, на Дніпропетровщині та Полтавщині +9+12 градусів.
На півдні та сході весняні +10+15 градусів! - пояснює Діденко.

карта 3 грудня

Нагадаємо, раніше ми писали: Не Дніпро: назвали найдорожче місто для оренди квартир подобово