"Однозначно потрібно радитись з людьми". Історик з Дніпра про перейменування вулиці Андрія Фабра, яку нещодавно було перейменовано

Заступник директора з наукової роботи КП «Музей історії Дніпра» Дніпровської міськради, кандидат історичних наук Святослав Чирук, який добре знається на історії міста і багато років присвятив її вивченню, вважає, що процес перейменування повинен проводитися згідно з законодавством. На його думку, однозначно потрібно  радитись з людьми, враховувати їхні побажання, адже їм тут жити. Про це повідомляє Дніпровська порадниця з посиланням на «Наше місто».

«Останнє перейменування топонімів, до якого не мають відношення ні і депутати міської ради, ні виконавчий комітет, пройшло дуже швидко. Я розумію, що з точки зору закону все правильно. Але з іншого боку – багато мешканців Дніпра обурилися, бо для них це було несподівано, їх ніхто не запитав», – вважає експерт.

Святослав Чирук окремо виділив чергове перейменування вулиці Андрія Фабра, яка відтепер носить ім’я Лазаря Глоби.

Історик вважає, дніпряни ще не встигли до одних назв звикнути, як вже з’являються інші:

Складна ситуація, особливо мені вулиця ім. Андрія Фабра дуже імпонувала. Взагалі не варто перейменовувати ті назви, що вже були перейменовані. Це підриває довіру людей, створює плутанину. 

Нагадаємо, що у листопаді 2015 року вулицю Сєрова було перейменовано на честь знаменитого губернатора Катеринославської губернії Андрія Яковича Фабра. Губернатор запам’ятався реконструкцією центра міста з розбивкою небачених раніше бульварів та заснуванням Громадського Музеуму (1849), від якого веде свою історію Дніпропетровський національний історичний музей імені Д.І. Яворницького. А згідно з рішенням обласної влади вулиця ім. Андрія Фабра тепер названа на честь Лазаря Глоби, як і парк, з яким вона межує.

Нагадаємо, раніше ми писали 

Мер Дніпра Філатов відреагував на чисельні перейменування в місті  повідомляли ми й про Офіційну заява депутатського корпусу Дніпровської міської ради щодо перейменування