Огірки сухої стерилізації. Готую так вже більше 10 років

Стерилізація сухим способом на перший погляд досить не звично, але варто один раз спробувати і ви не захочете повертатись до попереднього способу. Сімейним рецептом поділилася Марина Гармаш, передає Дніпровська панорама.

Пропоную вам свій улюблений варіант приготування огірків. Вони виходять дуже смачні, хрумкі та ароматні. Стерилізуються сухим способом досить не звично, парами оцту, спецій та трав. Без води, цукру та солі. Всі ці інгрідієнти додаються в кінці приготування. Також дуже зручно що кількість цукру, солі та оцту разраховано на одну літрову банку, - пише Гармаш.

Потрібно: (на 1 літрову банку)

  • 2 - 3 молоденьких паросольки кропу,
  • 1 - 2 зубчика часнику,
  • 2 - 3 шт. духмяного перцю,
  • 1 ч. л. суміші перців горошком,
  • 0, 5 ч. л. насіння гірчиці,
  • 2 шт. лаврового листа,
  • 500 - 550 гр маленьких огірків,
  • 3 ч. л. цукру,
  • 2 ч. л. солі,
  • 60 мл 9 % оцту,
  • вода (окріп)

огурцы гармаш

Приготування:


Замочіть огірки на 2 - 3 години в холодній воді. В банки покладіть на дно спеціі, кріп, часник нарізаний "пелюстками", та огірочки.

Влийте 60 мл 9 % оцту, накрийте кришечками. Стерилізуйте з моменту закипання 15 хвилин. Якщо банки не стоять, покладіть зверху маленький груз.

Потім обережно вийміть банку, додайте сіль та цукор, влийте окріп.

Закатайте кришечками, обережно покачайте банку щоб цукор та сіль розтанули, добре укутайте.

Такий спосіб не дивлячись на стерилізацію самий простий, готую так вже більше 10 років, - хвалиться господиня.

Нагадаємо, раніше ми писали: Без зайвих проблем. Малосольні помідори у пакеті. Рецепт