Огірки у відкритий ґрунт: коли садити за місячним календарем і як не занапастити розсаду

В Україні сезон посадки огірків у відкритий ґрунт уже настав. Дніпровська порадниця розповідає, коли це найкраще зробити за місячним календарем, а також ділится простою інструкцією, яка допоможе вам виростити багатий урожай.

В Україні огірки починають висаджувати у ґрунт наприкінці квітня – на початку травня. З цього моменту заморозки вже не страшні посадкам, а температура повітря стійко тепла. Дізнайтеся, коли садити огірки у відкритий ґрунт за місячним календарем.

Коли садити огірки у відкритий ґрунт в Україні - точні дати

Важливо пам'ятати, що огірки це теплолюбна культура, для якої важлива температура в межах 20-30 градусів Цельсія. Такі умови ідеальні для культури, але можна орієнтуватися і на мінімально допустимі – вдень стовпчик термометра не повинен опускатись нижче 15 градусів, а вночі – 10-15.
На питання, коли садити огірки - місячний календар на квітень відповідає точними датами. Цього місяця найсприятливіші дні - 25, 29 та 30 число. Якщо ви оберете ці дні для посадки, точно не розчаруєтесь у врожаї.
У випадку, коли квітень не радує погодою, і ви сумніваєтеся, що огірки переживуть дощі та холодні ночі, запам'ятайте, коли садити огірки у травні 2024 року. У наступному місяці можна переносити розсаду в ґрунт або озброїтися насінням 22-24 числа.

Як садити огірки у відкритий ґрунт - інструкція

Вибір правильної дати - це 50% успіху, але також важливо дотриматися технології, щоб не занапастити ніжну і тендітну розсаду або маленьке насіння. Пропонуємо вам точну інструкцію, перевірену багатьма городниками. Завдяки їй ви дізнаєтесь, на якій відстані садити огірки і як правильно це робити:

  • зробити у землі борозенки глибиною 2-4 див, відступаючи 70 див друг від друга;
  • рясно зволожити водою з пульверизатора кожну борозенку;
  • викласти насіння з відривом 5-10 див;
  • присипати землею, полити водою.

Бажано перед посадкою удобрити ґрунт підживленням - можна використовувати перегній, компост або інші "допоміжні" речовини, в яких ви впевнені.

Також раніше ми писали Кульбаби - не проблема: прості та дієві способи знищення бур'янів