"Океан добра" рятує життя: у Дніпрі діє унікальний центр для літніх переселенців з інвалідністю (відео)

“Океан добра” у Дніпрі приймає усіх маломобільних людей, які потребують тимчасового прихистку, допомоги й нагляду. За два роки допомогли 2487 літнім переселенецям, повідомляє Дніпровська порадниця з посиланням на Дніпро TV.

Після пережитого в рідному Селидовому, що на Донеччині, пані Ніна настільки стресувала, що в неї відмовляли ноги. Тепер вона ходить з тростиною.

Жінка виїхала з охопленого вогнем міста до Дніпра. Прихисток знайшла у Центрі Соціальної Адаптації “Океан добра”.

Я не знала, куди мене привезуть, але коли я приїхала сюди, то зрозуміла, що потрапила в рай. Я живу як султанша: мене купають, міняють постільну білизну, стирають мені одяг, – розповіла переселенка Ніна.

Подібні історії – майже у кожного. Сюди потрапляють маломобільні літні люди з проблемами опорно-рухового апарату, після інсультів, інфарктів чи поранень.

Вся евакуація, всіх тяжкохворих людей і без документів везуть до нас. Від нас вже потім тяжких забирають, – повідомила директорка ГО “Центр соціальної адаптації людей з інвалідністю “Океан добра” Ольга Волкова.

Центр обладнаний всім необхідним для людей з інвалідністю. Це і спеціальні пристрої на кухні, і спортзал для реабілітації.

Шелтер для тимчасового розміщення евакуйованих стареньких відкрили на початку повномасштабної війни. Ніде в Україні немає нічого подібного.

Тоді йшла евакуація з Харкова, Донецька, і через бойові дії людям ніде було ночувати. Люди лежали на підлозі на вокзалі, і ми звернулися до нашого керівництва з проханням надати приміщення, тому що не можна так, – зазначила Ольга Волкова. - У нас прийняли 2487 людей, одиноких людей. Ми єдині в Україні, хто приймає людей без документів, з порушеннями інтелекту або деменцією.

Волонтери Центру допомагають оформити інвалідність, відновити втрачені документи та отримати статус ВПО. Евакуаційні машини щодня привозять нових підопічних.

Також раніше ми писали Як в Україні зробити операцію в лікарні безкоштовно: покрокова інструкція