Оладки на кефірі: класична страва, яку обожнюють готувати на сніданок

Оладки - класична страва, яку обожнюють майже всі. Особливо її часто у багатьох сім'ях готують на сніданок. Рецептом смачних та пишних оладок на кефірі ділиться "Дніпровська панорама".

Інгредієнти для приготування оладок на кефірі

  • 250 мл кефіру
  • 1 яйце
  • 230 гр борошна
  • 2 ст. л. цукру
  • 0,5 ч. л. соди
  • 3 ст. л. олії
  • Ванільний цукор
  • Щіпка солі

Приготування оладок на кефірі

  1. У глибоку миску розбиваємо яйце, додаємо теплий кефір, сіль, цукор, ванільний цукор та перемішуємо.
  2. Додаємо соду та перемішуємо.
  3. Поступово всипаємо борошно та замішуємо вінчиком тісто середньої густоти. Залишаємо тісто на 15 хвилин, щоб оладки на кефірі були більш пишними.
  4. У сковороді розігріваємо олію та ложкою викладаємо тісто на сковороду. Смажимо на невеликому вогні з обох сторін.
  5. Для зручності, перед тим, як набрати порцію тіста, занурюємо пусту ложку у стакан з холодною водою – так тісто не прилипне до ложки.
  6. Подаємо пишні оладки на кефірі зі сметаною, варенням, джемом, медом, згущеним молоком, свіжими ягодами.

Смачного!