Оладки на кефірі: класична страва, яку обожнюють готувати на сніданок
Оладки - класична страва, яку обожнюють майже всі. Особливо її часто у багатьох сім'ях готують на сніданок. Рецептом смачних та пишних оладок на кефірі ділиться "Дніпровська панорама".
Інгредієнти для приготування оладок на кефірі
- 250 мл кефіру
- 1 яйце
- 230 гр борошна
- 2 ст. л. цукру
- 0,5 ч. л. соди
- 3 ст. л. олії
- Ванільний цукор
- Щіпка солі
Приготування оладок на кефірі
- У глибоку миску розбиваємо яйце, додаємо теплий кефір, сіль, цукор, ванільний цукор та перемішуємо.
- Додаємо соду та перемішуємо.
- Поступово всипаємо борошно та замішуємо вінчиком тісто середньої густоти. Залишаємо тісто на 15 хвилин, щоб оладки на кефірі були більш пишними.
- У сковороді розігріваємо олію та ложкою викладаємо тісто на сковороду. Смажимо на невеликому вогні з обох сторін.
- Для зручності, перед тим, як набрати порцію тіста, занурюємо пусту ложку у стакан з холодною водою – так тісто не прилипне до ложки.
- Подаємо пишні оладки на кефірі зі сметаною, варенням, джемом, медом, згущеним молоком, свіжими ягодами.
Смачного!