Он-лайн курс для працівників металургійних підприємств, які навчаються на кафедрі електрометалургії Українського державного університету науки і технологій з технологій Індустрія 4.0

Одним із завдань підготовки здобувачів, які навчаються на кафедрі електрометалургії є набуття студентами найсучасніших знань з метою їх активного застосування при відбудові промислового потенціалу Вітчизни. В цьому плані найбільші сподівання покладаються на студентів, які вже мають роботу на промислових підприємствах.

сц

Boosting the role of HEls in the industrial transformation towards the Industry 4.0 paradigm in Georgia and Ukraine – HEIn4 609939-EPP-1-2019-1-BE-EPPKA2-CBHE-JP

Впродовж травня 2023 року для 6 магістрантів – представників ТОВ МЗ “Дніпросталь”, ТОВ “Інтерпайп НТЗ”, ТОВ “Нікопольський завод феросплавів” викладачами кафедри електрометалургії Олександром Жаданосом і Ігором Дерев’янком був проведений 16 годинний он-лайн курс лекцій “Технології індустрія 4.0 в Металургії”. Цей курс включав в себе наступні питання: Основні технології Індустрії 4.0: Інтернет речей, цифрові двійники, 3D –друк, аналіз великих даних, хмарні технології; Сучасні засоби автоматизації електрометалургійних процесів; Цифрові двійники електрометалургійних об’єктів; Методи аналізу результатів, що отримані з застосуванням цифрових двійників електрометалургійних об’єктів.

свв

В результаті вивчення дисципліни слухач познайомилися з основними термінами і поняттями парадигми Індустрія 4.0; основними технологіями, які притаманні Індустрії 4.0;сучасними засобами автоматизації електрометалургійних процесів; методами створення цифрових двійників.

Це дозволить майбутнім спеціалістам: застосовувати інноваційні технології Індустрія 4.0 в електрометалургійних процесах; застосовувати сучасні математичні методи, сучасні цифрові технології та спеціалізоване програмне забезпечення для розв’язання складних задач і проблем металургії; виконувати аналіз результатів, що отримані з застосуванням цифрових двійників для вдосконалення процесів виплавки, позапічної обробки, розливки електросталей і феросплавів з метою забезпечення оптимальних технологічних режимів.

Кафедра планує подальші активності з посилення підготовки фахівців високої якості спираючись на найкращі європейські практики.

св1