Оновлення ПДР в Україні: з’явились пояснення від патрульної поліції

20 жовтня в Україні змінили правила дорожнього руху. Причиною цього була необхідність наближення українського законодавства до законодавства Європейського Союзу, повідомляє Дніпровська панорама з посиланням на інформацію першого заступника начальника патрульної поліції України Олексія Білошицького.

На своїй Facebook-сторінці він опублікував пояснення до змін.

Раніше з 1 жовтня по 1 травня у світлу пору доби поза межами населених пунктів треба було включати денні ходові вогні або ближнє світло фар, щоб позначити машину. Тепер такий часовий проміжок скасували. Зазначене правило застосовується постійно.

Практика постійного застосування денних ходових вогнів (ближнього світла фар) позитивно зарекомендувала себе в ряді європейських країн. За результатами дослідження Європейського дослідницького інституту безпеки дорожнього руху (SWOV), завдяки використанню денних ходових вогнів (ближнього світла фар) кількість ДТП у світлу пору доби скоротилася на 10-15%.

Також тепер не можна перевозити дітей, зріст яких менше 150 сантиметрів, без використання утримуючих систем, що дозволяють пристебнути дитину.

Використання дитячих утримуючих систем — це не лише пасивна безпека вашої дитини, її життя та здоров'я, але й імовірність того, що у випадку ДТП вона залишиться живою чи отримає менш серйозні травми, – йдеться у публікації Білошицького.

Крім цього, заборонили зупинятись на автомагістралях та дорогах для автомобілів поза спеціальними місцями для стоянки, які позначені наступними дорожніми знаками:

зміни у правилах дорожнього руху Дніпро

  • знаки 5.42.1, 5.42.2, 5.42.3 – “Місце для стоянки”;
  • знак 6.15 – “Місце відпочинку”.

Також раніше ми писали У Дніпрі комунальна техніка на 90% готова до зими