Оренда квартир: у Дніпрі хвиля афер на ринку нерухомості (експертна думка)

На ринку оренди нерухомості Дніпра пішла хвиля афер. Це пов'язано з так званими "інформаційними бюро". Суть їхньої діяльності виклали у телеграм-каналі "Житло для біженців без комісії у Дніпрі (Наталія Краєвська)". Ситуацію для Дніпровської панорами в ексклюзивному коментарі розкрив експерт ринку нерухомості у Дніпрі Сергій Логутенко.

Безкоштовний сир - у мишоловці

шахрайство

Нічого нового – все старе, як світ! Ця модель, на жаль, працює вже десятиліття, – сказав Сергій Логутенко. - І як і раніше люди вірять у те, що безкоштовний сир у мишоловці – це не небезпечно. Але люди хочуть, щоб їх обманювали: тобто вони не можуть знайти квартиру, у них проблема, потім вони когось знаходять і там кажуть – "А ми цю проблему вирішимо". До речі, так само "вирішують" проблеми з працевлаштуванням, або з поїздкою за кордон на роботу, це досить звичайна справа і ніхто цим не займається. І це буде процвітати доти, доки люди будуть думати, що обдурять когось, але не їх самих.

Логутенко

На думку експерта, така безтурботність може дорого коштувати претендентам на оренду.

У такому разі квартиронаймачі вірять у те, що вони собі намалювали або якщо вони мають потребу, то її обов'язково можна так вирішити. На цьому й ґрунтуються шахраї, нічого нового немає. Якщо ті, хто шукає орендовану квартиру, подзвонять до сумлінного ріелтера, він скаже, що варіантів немає, а подзвонять у таке інформаційне бюро, вони скажуть - приїжджайте, ми вам більше дамо, більше в центрі міста, у нас є, ось інформація, зателефонували, показали, люди купили інформацію, а потім нічого з цього не можуть зняти. І ніхто їм і не обіцяє, що вони це знімуть, їм просто дають інформацію. Наголошую, людям треба говорити, що вони купили саме інформацію. Це те ж саме, що прочитати оголошення на стовпі або в OLX, це зовсім ніхто ніякої відповідальності за це не несе.

Не купуйте лотерейний квиток, який ніколи не виграє

В даному випадку те саме: тому, що в договорі, який вони підписують, написано, що їм надають інформацію, жодних порушень закону вони не роблять. Якщо викличуть поліцію, то на місці виявиться, що такі інформбюро ще й податки платять із тих грошей, які їм надходять. Тому людям треба пояснювати, щоб вони звертали увагу на те, що підписують у договорі, знайте, що не буває винятків із правил особисто для вас. Аналізуйте інформацію: якщо це дешево або, припустимо, квартира з ремонтом коштує 5 тисяч гривень, ніде немає, а у них - є, - безглуздо припускати, що саме вам так пощастило і ви виграли в лотерею. Знайте, що купівля та підписання таких договорів – це лотерейний квиток, який ніколи не виграє.

На жаль, такі агенції працюють багато років. і вони заробляють багато, бо продають на день 4-5 інформацій, з кожного взяли по місячній чи півмісячній оплаті – 4-5 тис грн – зібрали 20 тисяч, попрацювали 20 днів – ось уже і 400 тисяч, заплатили з них копійковий податок. інформаційні послуги - це друга група, у них фіксований податок, - і вони "білі" підприємці.

Не треба думати, що все так легко та просто. На жаль, там де проблема, там знаходяться такі люди зі своїми схемами, які пропонують за гроші вирішити проблему, але це поле чудес у країні дурнів.

Чи зміниться ситуація з орендою квартир у Дніпрі 1 вересня

Експерт радить забути про сезонність в оренді орендованого житла в Дніпрі.

Поняття літо, сезонність, студенти на ринку нерухомості вже немає років зо три. Ось коли почався коронавірус – забули про літо, відпустку. іноземних студентів Це все не є головним для ринку. Головне – військовий стан, попит на дешеве житло, і ось тут якраз і є ці шахрайські схеми, бо приходять люди, які не можуть зняти дорогі апартаменти, а шукають оренду до 10 тис грн. Просто на ринку, де понад 20 тис грн надлишок пропозицій, а дешевої оренди – ні чи дуже мало, – пояснив експерт.

Нагадаємо, раніше ми писали: Рятуючи побратимів ліг під кулі: на фронті загинув Єгор Мисник, лісник із Дніпропетровщини