Отримав орден за оборону Донецького аеропорту: окупанти вбили захисника з Дніпра Сергія Чайковського

19 липня, виконуючи бойове завдання під Ізюмом Харківської області загинув молодший сержант з Дніпропетровщини Сергій Чайковський з позивним Борець. Про це повідомляє Дніпровська панорама, посилаючись на Українську правду

Командир відділення отримав осколкове поранення, несумісне з життям. Він не дожив дев’ять днів до 37 років. Сергій Чайковський народився у Дніпрі. Він був студентом Придніпровської державної академії фізичної культури і спорту. 

Майбутній захисник України отримав звання майстра спорту з тхеквондо. Хлопець проходив строкову службу у київському МВС. Він командував відділенням спецназу. Під час служби тренував особовий склад.

У 2014-му Борець був мобілізований у 25-ту повітрянодесантну бригаду. Він брав участь у звільненні від окупантів Слов’янська та Краматорська Донецької області. Після загибелі товариша перевівся у 79-ту десантно-штурмову бригаду.

Сергій Чайковський обороняв Донецький аеропорт. 2015 року його нагородили орденом «За мужність» ІІІ ступеня за те, що встановив український прапор над ДАПом та брав участь у підриві терміналів. Під час служби отримав два поранення та контузію. Коли почалася повномасштабна війна, Борець служив у розвідувальній роті 93-ої окремої механізованої бригади «Холодний Яр».

Раніше ми повідомляли: Був вчителем в школі: від рук ворога загинув захисник України з Дніпропетровщини Віктор Жердєв