Овочеве асорті на зиму з цвітною капустою. Зберігайте рецепт

Існує маса рецептів заготовок на зиму з консервованих і маринованих овочів. З традиційним консервуванням помідорів і огірків, можливо, ви знайомі, а ось овочеве асорті з капустою на зиму не всі пробували заготовити, пише Дніпровська панорама.

Інгредієнти:

  • Огірки - 3-4 шт.
  • Кабачок - 1 шт.
  • Морква - 0,5 шт.
  • Перець болгарський - 2 шт.
  • Цибуля ріпчаста (невелика) — 2-3 шт.
  • Капуста цвітна - 3-4 суцвіття
  • Часник - 3 зубчики
  • Петрушка - 3 гілочки
  • Кріп - 3 гілочки
  • Парасолька кропу - 1 шт.
  • Перець чорний горошком – 5 шт.
  • Гвоздика - 2 шт.
  • Перець запашний горошком - 5 шт.
  • Насіння гірчиці - 1 столова ложка
  • Оцет 9% - 50 мл

Для маринаду на 1 літр води:

  • Сіль - 1 столова ложка з невеликою гіркою
  • Цукор - 2,5 столові ложки

Приготування:

  1. Болгарський перець очистіть від насіння та стінок. Потім наріжте на чотири часточки. Кабачок наріжте великими шматками. Моркву поріжте кружальцями. Огірки поріжте вздовж навпіл. Цибулю та часник поріжте на кільця, якщо вони великі. Якщо маленькі, залиште цілком. У цвітної капусти розділіть суцвіття.
  2.  Банку простерилізуйте заздалегідь. Потім на дно банки покладіть по 2 гілочки зелені кропу та петрушки. Далі зубчик часнику, цибулинку, 3 штучки запашного перцю, чорний перець та гвоздику. Перемішайте все це, а потім розкладіть у банку овочі у довільному порядку, як підкаже фантазія. Коли заповніть ємність до верху, покладіть ще гілочкою петрушки і кропу. А також пару горошин запашного перцю і парасолька кропу.
  3. Поставте каструлю з водою та дочекайтеся закипання. Потім залийте її в банку з овочами, накрийте кришкою та залиште на 20 хвилин. Після чого злийте воду назад в каструлю, трохи додайте води, щоб вистачило в заготовки і поставте на вогонь. Знову прокип'ятіть і залийте у банку. Також прикрийте кришкою та залиште ще на 20 хвилин. Далі знову воду вилийте в каструлю, додайте сіль, цукор, насіння гірчиці та прокип'ятіть 5 хвилин. Якщо води мало, то підлийте. Наприкінці додайте оцет. Готовий маринад залийте в банку із заготовками до самого верху.
  4. Щільно закрийте кришками заготовки і переверніть, загорнувши теплою ковдрою. Залишіть до повного остигання, потім приберіть у прохолодне місце.

Смачного!

Нагадаємо, раніше ми писали: Мариновані огірочки з кетчупом. З кожним роком закриваю все більше і більше