Мариновані огірочки з кетчупом. З кожним роком закриваю все більше і більше

Наша читачка Алевтина Остроух поділилася з нашими читачами перевіреним рецептом маринованих огірків із кетчупом. На думку її сім'ї та друзів, це найсмачніший і найпростіший рецепт, який вона пробувала та знає. Господиня каже, "щороку закриваю все більше і більше", повідомляє  Дніпровська панорама.

Інгредієнти:

невеликі огірки
часник
лавровий лист
чорний перець горошком
парасольки кропу
за бажанням, можна додати гірчицю в зернах

Для маринаду:

вода - 2 л
сіль - 2 ст.л.
yccyc 9% - 200 г
цукор - 1 склянка
кетчуп (250 г у м'якій упаковці)  «До шашлику» або «Чилі» — 1 упаковка

Приготування

Беремо літрові банки, кладемо на дно нарізаний зубчик часнику, кілька горошин чорного перцю, гілочку кропу і 1 лавровий листочок. Укладаємо щільно огірки в банку. Я відрізаю в огірків кінчики, але можна укладати цілі.

Готуємо маринад:

доводимо воду до кипіння, додаємо всі інгредієнти для маринаду.
Заливаємо маринадом підготовлені банки з огірками.

Дно великої каструлі вистилаємо рушником, ставимо банки в каструлю, прикриваємо кришками і заливаємо киплячою водою по плічка. Стерилізуємо з моменту закипання 15 хвилин.

Закочуємо кришками. Огірки готові.

Вдалих заготовок!

Нагадаємо, раніше ми писали

Ці огірочки на мінералці розлітаються на раз-два. Будете готувати щодня