Петриківка на ялинці: бабусі Дніпра створили патріотичні новорічні прикраси (відео)

У Дніпрі підопічні міського територіального центру для людей похилого віку взяли участь у майстер-класі з розпису новорічних кульок у техніці петриківського розпису. Бабусі обрали два найголовніших кольори для своїх робіт - жовтий і блакитний, які символізують Україну, повідомляє Дніпровська панорама з посиланням на Дніпро TV.

Під час майстер-класу майстриня Аліна Миронова навчала бабусь основам петриківського розпису. Жінки зізналися, що спочатку у них тремтіли руки і плуталися думки, але завдяки майстрині вони змогли створити справжні витвори мистецтва.

У мене кулька вийшла патріотичного кольору. Тут є жовтий і блакитний. Це символи нашої України, - розповіла Ніна Лазуріна.

Я дивлюся, підходить майстриня і каже - все гарно. І підпрацьовує тут, тут, тут. І правда щось таке получається, була така страшна пляма, а тут бачите як гарно. Думаю, слухайте, так я теж митець, - додала Тетяна Чаплигіна.

Така кулька – це і прикраса, і оберіг і ще раз нагадування якого ми роду, кажуть бабусі. Планують своїми виробами прикрасити ялинки вдома та милуватись усі свята.

Також раніше ми писали Колишня бізнесвумен з Дніпра стала героїнею ППО