Під Дніпром помітили перелітного птаха, який може імітувати спів інших пернатих

Під Дніпром помітили перелітних птахів, яких дуже рідко можна побачити у місті. На фото потрапили синьошийка, трав'янка чорноголова та мухоловка білошия. Про це повідомляє Дніпровська панорама.

Фото птахів зробила дніпрянка Маріанна Педашенко у селі Сурсько-Литовське Дніпропетровської області. 

Такі маленькі і гарненькі: синьошийка, трав'янка чорноголова, мухоловка білошия. С.Сурсько-Литовське. Дніпропетровська обл. Квітень, 2023, - написала у соцмережі авторка фото.

Мухоловка білошия - перелітний птах. Він гніздиться в лісовій i лісостеповій смугах, а також на більшій частині степової смуги. Цікаво, що в Україні мешкає найбільша популяція цих птахів в Європі. Навіть спостерігається слабке збільшення чисельності виду.

А ось популяція синьошийки, перелитного комахоїдного птаха, зменьшується. Виживанню цього виду загрожує очищення від чагарників прибережних смуг біля ставків, озер та каналів, забудова берегів водойм, застосування пестицидів та фактор неспокою з боку людини. Синьошийка перебуває під охороною Бонської та Бернської конвенцій, а також Директиви ЄС щодо захисту диких птахів.

Відомо, що синьошийка вміє імітувати голоса інших птахів і механічні звуки. За ці здібності їх відловлювали і тримали у клітках.

Трав'янка - невеликий комахоїдний горобцеподібний птах. Гнізда облаштовує на землі, в заглибині, серед густої трави або біля кореня великих бур'янистих трав.

Нагадаємо, раніше ми писали, як тюльпани стали символом весни у Дніпрі.