Під щоденними обстрілами: як живуть мешканці Дніпропетровщини у громадах, що межують з лінією фронту

Мешканці Апостолівської громади Криворізького району Дніпропетровської області майже щодня потерпають від обстрілів російських окупантів. Про це повідомляє Дніпровська панорама, посилаючись на Суспільне.

По населеним пунктам громади росіяни б'ють зі ствольної артилерії й з реактивних систем залпового вогню. 19 серпня окупанти обстріляли село Перше Травня. Через осколкове поранення у власному будинку загинув 36-річний чоловік. Тієї ночі російські снаряди пошкодили й будинок місцевої мешканки Світлани.

Вона розповіла, що перший приліт стався в першій годині ночі. Потім жінка вийшла з дому, швидко повернулася і почула ще два прильоти. Після цього Світлана пішла у підвал. Вона розповіла, що від ворожих ударів деякі вікна повилітали. У селі Перше Травня пошкоджені 11 будинків. Місцеві жителі знаходять нерозірвані касетні боєприпаси в себе на городах.

8 липня в сусіднє село Новосеменівку окупанти скерували ракету С-300. Через це пошкоджений водовід та частково зруйновані чотири будинки. У момент прильоту ракети місцевий житель Василь знаходився на вулиці. Він розповів, що вдразу впав, накрив голову руками і лежав близько двадцяти хвилин. В його хаті окупанти розбили стелю і дах. 

Раніше ми повідомляли: Залишились двоє діток та дружина: окупанти з РСЗВ вбили захисника з Дніпропетровщини