Підтоплення у Дніпрі: якість питної води не погіршиться. Офіційний коментар

Якість питної води у місті Дніпро через підняття рівня води у річці та підтоплення не погіршиться. Але якщо рівень води у річці Дніпро буде і далі підвищуватися, у місті може перестати функціонувати зливова каналізація, тому що тоді буде штучний гідропідпір води. Тому вода з дощеприймачів не буде потрапляти у річку Дніпро. Про це на зустрічі з представниками місцевих ЗМІ повідомив заступник міського голови Михайло Лисенко - повідомляє "Дніпровська панорама".

Михайло Лисенко спростував чутки, що у зв'язку з підтопленнями у місті може погіршитися якість питної води. Тимчасово може змінитися колір питної води, але на якість це ніяким чином не вплине.

"Єдина проблема, яку я бачу - це якщо рівень води у річці Дніпро буде і далі підвищуватися, у місті може перестати функціонувати зливова каналізація, тому що тоді буде штучний гідропідпір води. Таким чином вода з дощеприймачів не зможе потрапляти у річку Дніпро", - сказав заммера міста.

Також Михайло Лисенко розповів, що насосна станція у Таромському працює у штатному режимі та під повним контролем.

Заммера Дніпра сказав, що зараз рівень води у рцічці Дніпро піднявся на 1,20 метрів і буде підниматися ще. Ситуація з цим не буде покращуватися ще приблизно 10 діб. Але Михайло Лисенко ще раз підкреслив, що критичних ситуацій з підтопленнями у місті Дніпро зараз не існує, й все знаходиться під наглядом та контролем місцевої влади.