Підтримка мера Дніпра Бориса Філатова сягнула максимуму за останні два роки - експерти

Близько 53% дніпрян задоволені діяльністю мера Бориса Філатова. Це – найвищий показник схвалення серед суспільних інституцій. Такі дані четвертого щорічного муніципального опитування, яке в Україні провели на замовлення Міжнародного республіканського інституту (IRI).

Нинішні тенденції у Дніпрі соціологи називають певним феноменом.

img_3040

«Чинна міська влада з 2015 року дивує соціологів тим, що рейтинг мера (Бориса Філатова. – Ред.) не лише зберігається на рівні виборчої кампанії, а й поступово зростає. Нині маємо найвищий показник за останні два роки.

Також на 10% зменшилася кількість тих, хто роботою очільника міста не задоволений. Водночас рівень довіри до мера Дніпра становить 59%», – зазначив доктор політичних наук, член ГО «Спілка виборців міста Дніпра» Віталій Кривошеїн.

Такі показники соціологи пояснюють, передусім, системними змінами, які містяни бачать у Дніпрі.

img_3053

Ще однією причиною називають відсутність у мера гідних опонентів. Водночас рівень підтримки міської влади з боку громадян у Дніпрі є одним із найвищих в Україні. У топі динаміки зростання довіри також – робота мерії, волонтерів, армії, церкви, ЗМІ, ОСББ, Національної гвардії, поліції, ОСН і кооперативів, а також громадських організацій.

Крім цього, спостерігається позитивна динаміка в оцінці ситуації у місті Дніпрі, в той час як настрої дніпрян щодо стану справ у країні більше негативні.

«Якщо протягом 2015-2017 років кількість дніпрян, котрі вважали, що справи у місті розвиваються у правильному напрямку, дорівнювала 25-26%, то у 2018 році кількість тих, хто позитивно оцінює ситуацію, зросла до 40%. Кількість негативних оцінок скоротилася на 11%. Цього року, вперше за чотири роки, кількість позитивних оцінок перевищила кількість негативних», – підсумував доктор політичних наук, член ГО «Спілка виборців міста Дніпра» Олексій Третяк.

img_3054_0

Як відомо, за результатами дослідження, проведеного соціологічною групою «Рейтинг», станом на липень 2018 року роботою мера Дніпра Бориса Філатова задоволені 65% мешканців міста.