Пийте їх щодня: 6 напоїв-імунобустерів, що продовжують життя

Прагнете овгого та здорового життя? Тоді вам необхідно дбати про свою імунну систему. Один із найкращих способів її підтримати – це змінити свій раціон. Дніпровська порадниця рекомендує 6 простих, але ефективних напоїв, які допоможуть вам зміцнити імунітет, покращити самопочуття та потенційно продовжити життя.

Імунна система - захисний механізм нашого організму від патогенів та хвороб - потребує підтримки та харчування для оптимального функціонування.

Існує безліч корисних продуктів та напоїв, які можна додати до свого раціону, щоб зробити саме це.

Дієтолог Крутіка Нанаваті розповіла про шість напоїв, що підвищують імунітет, які не тільки зміцнюють захисні сили організму, а й сприяють покращенню загального самопочуття, потенційно продовжуючи наше життя.

Зелений чай

зелений чай

Зелений чай – це не лише смачний напій із кофеїном. Він має багато корисних властивостей.

Зелений чай - це потужне джерело антиоксидантів, особливо епігалокатехіну галату (EGCG), яке, як було доведено, підвищує імунну функцію.

Ці антиоксиданти борються із запаленнями, захищають клітини від пошкоджень та зміцнюють імунну систему, підвищуючи функцію найважливіших Т-клітин.

Соки з цитрусових фруктів

цитрусовий сік

Цитрусові фрукти, такі як апельсини, грейпфрути, лимони та лайми, містять велику кількість вітаміну С – поживної речовини, необхідної для запобігання інфекціям.

Вітамін С відіграє найважливішу роль у підтримці різних клітинних функцій імунної системи та стимулює виробництво білих кров'яних тілець, необхідних для боротьби з інфекціями.

Латте з куркумою

Турмерик, багатий на куркумін, може похвалитися потужними протизапальними та антиоксидантними властивостями. Нанаваті пропонує додавати куркуму в тепле молоко для приготування латте.

Її протизапальна дія має вирішальне значення для оптимального функціонування імунної системи, тим самим посилюючи імунну відповідь.

Імбирний чай

Чай з імбирем

Імбир давно використовується в медицині, особливо завдяки своїм протизапальним властивостям.

Гінгерол, біоактивна речовина в імбирі, може допомогти знизити ризик інфекцій, пригнічуючи ріст різних бактерій і, можливо, виявляючи противірусну дію.

Ягідні смузі

Такі ягоди, як чорниця, полуниця і малина, мають величезну кількість корисних властивостей. Вони містять велику кількість антиоксидантів, особливо флавоноїдів, які необхідні для імунного захисту. Регулярне вживання ягід може посилити імунні реакції, зменшити запалення та захистити від окислювального стресу.

Бульйони

Кісткові або овочеві бульйони - фантастичне доповнення до вашого раціону, і не тільки як інгредієнти для супів. З них також виходять чудові солоні напої. Бульйони багаті на вітаміни і мінерали, необхідні для підтримки імунітету.

Високий вміст цинку, селену та інших мінералів у бульйонах може зміцнити імунну систему та підтримати її здатність боротися з інфекціями.

Також раніше ми писали Направлення на обстеження: хто може виписати та коли воно не потрібне