Пиріг з яблуками: рецепт ніжної й ароматної випічки
Пиріг з яблуками - це чудовий десерт, особливо популярний восени, коли яблука набираються соковитості і солодкості. Ця випічка подобається дорослим і дітям. Рецептом приготування яблучного пирога ділиться "Дніпровська панорама".
Інгредієнти для тіста:
- 2 1/2 чашки пшеничного борошна
- 1 чашка холодного вершкового масла
- 1/2 чашки холодної води
- 1/2 ч. ложки солі
- 1 ст. ложка цукру
Інгредієнти для начинки:
- 4-5 яблук, очищених, обскубнутих та порізаних колечками
- 1/2 чашки цукру
- 1 ч. ложка кориці
- 2 ст. ложки лимонного соку (щоб запобігти обгоранню яблук)
- 2 ст. ложки кукурудзяного крохмалю (або картопляного крохмалю)
Інструкція:
Приготування тіста:
- У великій мисці змішайте борошно, цукор і сіль.
- Додайте холодне вершкове масло і згорніть його у борошні, доки не отримаєте крихке тісто.
- Поступово додайте холодну воду, змішуючи тісто, доки воно не стане однорідним. Не змішуйте занадто довго. Утворене тісто розділіть на дві рівні частини.
- Заверніть кожну половину тіста в плівку для харчової продукції і поставте в холодильник на 30 хвилин.
Приготування начинки:
- У великій мисці змішайте порізані яблука, цукор, корицу, лимонний сік і крохмаль. Перемішайте до рівномірного покриття яблук цукрово-крохмальною сумішшю.
Збирання пирога:
- Розгорніть одну з половин тіста на легко обсипаній борошном дошці. Перенесіть його в підготовлену пиріжкову форму.
- Додайте начинку з яблук на верх тіста.
- Розгорніть другу половину тіста та покрийте нею начинку. За допомогою виделки або ножа зробіть отвори у верхньому шарі тіста, щоб випускати пару під час приготування.
Приготування пирога:
- Попередньо розігрійте духовку до 180°C.
- Випікайте пиріг приблизно 40-50 хвилин або доки верх стане золотистим і хрустким, а яблука стануть м'якими.
Дайте пирогу трохи охолонути перед розрізанням. Подавайте яблучний пиріг гарячим або за бажанням прохолодженим, можливо, зі сметаною або ванільним морозивом.
Цей яблучний пиріг - це чудовий спосіб використовувати свіжі яблука і насолодитися солодким і ароматним десертом. Смачного!
Нагадаємо, раніше ми повідомляли про те, як приготувати гарбузові оладки на сніданок.