Пиріг з яблуками: рецепт ніжної й ароматної випічки

Пиріг з яблуками - це чудовий десерт, особливо популярний восени, коли яблука набираються соковитості і солодкості. Ця випічка подобається дорослим і дітям. Рецептом приготування яблучного пирога ділиться "Дніпровська панорама".

Інгредієнти для тіста:

  • 2 1/2 чашки пшеничного борошна
  • 1 чашка холодного вершкового масла
  • 1/2 чашки холодної води
  • 1/2 ч. ложки солі
  • 1 ст. ложка цукру

Інгредієнти для начинки:

  • 4-5 яблук, очищених, обскубнутих та порізаних колечками
  • 1/2 чашки цукру
  • 1 ч. ложка кориці
  • 2 ст. ложки лимонного соку (щоб запобігти обгоранню яблук)
  • 2 ст. ложки кукурудзяного крохмалю (або картопляного крохмалю)

Інструкція:

Приготування тіста:

  1. У великій мисці змішайте борошно, цукор і сіль.
  2. Додайте холодне вершкове масло і згорніть його у борошні, доки не отримаєте крихке тісто.
  3. Поступово додайте холодну воду, змішуючи тісто, доки воно не стане однорідним. Не змішуйте занадто довго. Утворене тісто розділіть на дві рівні частини.
  4. Заверніть кожну половину тіста в плівку для харчової продукції і поставте в холодильник на 30 хвилин.

Приготування начинки:


  1. У великій мисці змішайте порізані яблука, цукор, корицу, лимонний сік і крохмаль. Перемішайте до рівномірного покриття яблук цукрово-крохмальною сумішшю.

Збирання пирога:

  1. Розгорніть одну з половин тіста на легко обсипаній борошном дошці. Перенесіть його в підготовлену пиріжкову форму.
  2. Додайте начинку з яблук на верх тіста.
  3. Розгорніть другу половину тіста та покрийте нею начинку. За допомогою виделки або ножа зробіть отвори у верхньому шарі тіста, щоб випускати пару під час приготування.

Приготування пирога:

  1. Попередньо розігрійте духовку до 180°C.
  2. Випікайте пиріг приблизно 40-50 хвилин або доки верх стане золотистим і хрустким, а яблука стануть м'якими.

Дайте пирогу трохи охолонути перед розрізанням. Подавайте яблучний пиріг гарячим або за бажанням прохолодженим, можливо, зі сметаною або ванільним морозивом.

Цей яблучний пиріг - це чудовий спосіб використовувати свіжі яблука і насолодитися солодким і ароматним десертом. Смачного!

Нагадаємо, раніше ми повідомляли про те, як приготувати гарбузові оладки на сніданок.