Погода здивує. У Дніпро йде рекордне потепління

Сьогодні і в Дніпрі встановилася майже весняна погода. Загалом в Україні найтепліше буде на заході та півдні. Щоправда, на заході на півночі зберігатиметься похмура погода, а от у центрі та на півдні вже визирне сонечко. Про це повідомила у своєму Facebook синоптик Наталка Діденко, пише Дніпровська панорама.

Синоптик попередила про майже квітневу погоду перед Новим роком.

Щоправда, аж таку теплу погоду дещо нівелюватиме сильний вітер. Дощ ймовірний завтра лише у північній частині України, - прогнозує синоптик Діденко.

За її словами, найтепліше буде на заході та півдні України. Щоправда, на заході на півночі зберігатиметься похмура погода, а от у центрі та на півдні вже визирне сонечко.

Денна температура у вівторок в західному регіоні становитиме +8…+13 градусів. 

Надалі також без особливих морозів, говорить синоптик.

Середа принесе невелике похолодання. Бо що ж іще може бути після сьогоднішніх +9+14 градусів?

27-го грудня протягом дня температура повітря в Україні становитиме +2+6 градусів, у південній частині +7+12 градусів. Північно-західний вітер буде сильним, із штормовими поривами до 15-20 метрів за секунду. Дуже обережно.

Опади. Через теплу ніч спочатку місцями йтиме дощ, в стежку за похолоданням вступатиме завтра мокрий сніг. На півдні України істотні опади - навряд, там навіть можливі прояснення із сонцем, - говорить Діденко.

Четвер, п'ятниця, субота - антициклон, суха прохолодна погода, стихне вітер, якраз добре завершити старі справи, поробити закупи, щось підлатати із забутого, погуляти на свіжому повітрі, кудись з'їздити в нормальних погодних умовах.

31 грудня прийде атмосферний фронт, тому з'являться дощі та мокрий сніг.

Вночі 1-го січня - пауза з опадами, тепло.

Вдень 1-го січня - опади і також порівняно тепло.

Як видно, найближчим часом морозів якихось не передбачається. Попереду вологий день, далі три дні навіть із періодичним сонцем, а новорічні 31 грудня а 1 січня, а тепер ще й Маланка з Василем, очікуються вологими, проте не холодними.

Найближче відчутне похолодання, каже Діденко, - із 5-го січня.

Прогноз погоди від Укргідрометеоцентру

До кінця грудня в Україні збережеться плюсова температура. Водночас прогноз погоди на свята ще може змінитися, заявила заступниця начальника відділу метеопрогнозів Укргідрометцентру Наталія Голеня.

Також синоптики спрогнозували, якої погоди чекати українцям у перший місяць 2024 року.

Середня місячна температура повітря передбачається у межах 0...-4 градусів морозу. Водночас на Закарпатті, у Криму, Одеській та Херсонській областях буде 0...+2 тепла, що на 1,5-2 градуси вище за норму, - сказано в повідомленні.

Місячна кількість опадів очікується у межах 32-43 мм, у горах Криму - 77 мм. Це в межах норми.

Однак, у східних, Закарпатській, Львівській, Івано-Франківській та Чернівецькій областях буде 35-78 мм (у Карпатах подекуди 80-100 мм), що више за норму.

Нагадаємо, раніше ми писали: Споживання російського контенту у Дніпрі: як війна змінила ситуацію (опитування)