Чому жінки за 50 намагаються спати окремо, навіть якщо вони заміжні

У фільмах і старих романах подружжя мирно спить в одному ліжку до похилого віку. Але є статистика, що жінки за 50 намагаються спати одні, навіть якщо вони заміжні. Чому так відбувається, розбиралася Дніпровська панорама.

Дійсно. Виявляється, реальність зовсім інша.

Нещодавно близькі люди, які боялися відпустити один одного навіть уві сні, розходяться по різних ліжках, а при можливості навіть кімнатах.

Якщо поговорити про це з жінками старшими за п'ятдесят, чого тільки не розкажуть. Але сенс завжди один: спати окремо, а поруч із чоловіком іноді полежати обійнявшись, за серіалом, наприклад.

У деяких країнах навіть статистика є: розбігається чверть подружжя, хотіли б ще більше, але можливості немає.

сон

Причини поділу по ліжкам та кімнатам

Пари заявляють, річ у почуттях. Точніше, за їх відсутності. Мовляв, бытовуха заїла, хочеться хоч уночі побути у власному житті, без чужої вже людини поряд.

Інші зізнаються: справа у конфлікті сов і жайворонків. Різні ритми, різні графіки вимагають різного сну. Хочеться дати коханій людині відпочити по-людськи та й самим відіспатися.

Ще одна причина – хропіння, хтось уві сні крутиться, штовхається.

Наприклад, дослідження, проведене в 2002 році, показало, що, коли один з подружжя хропів, сон нарізно насправді сприяв більшому задоволенню шлюбом.

Однак, якщо ви відчуваєте себе самотньо, не забудьте повідомити партнеру, що вам було би краще спати разом. Це може спонукати змінити ситуацію.

А багатьом просто потрібно побути наодинці із собою.

Іноді хочеться перезавантаження, відпочити один від одного, пережити якийсь конфлікт, що не вирішується. Головне тоді – не зволікати роздільний сон до повного роз'їзду.

Але багато подружжя зізнаються: варто було їм розбігтися по різних ліжках, як налагодилася близькість, покращало самопочуття.

Нагадаємо, раніше ми писали: Знає одна хазяйка з тисячі. Чому досвідчені господині кидають лавровий лист в унітаз