Осінній десерт без зайвих зусиль: гарбузово-сирна запіканка "Зебра"

Коли за вікном панує осінь, а душа вимагає тепла та затишку, на допомогу приходить справжня зірка сезону – неперевершена гарбузово-сирна запіканка "Зебра". Це не просто випічка, а феєрія смаку, де гармонійно поєднуються сонячна насолода гарбуза, ніжна текстура сиру та пікантні нотки маку і цитрусової цедри. Рецепт досить простий, але має один секрет: однакова консистенція шарів – запорука ідеальних смуг, повідомляє Дніпровська порадниця.

Інгредієнти на гарбузовий шар:

гарбузове пюре - 500 г.
яйця - 2 шт.
цукор - 4 ложки.
цедра 1 лимону чи апельсину + 1 ст. л. соку.
борошно - 2 ложки (з гіркою).

Сирно-маковий шар:


кисломолочний сир - 400 г. 
яйця - 2 шт.
цукор - 4 ложки.
сметана - 2 ложки.
мука - 2 ложки.
мак - 2 ложки.

Приготування

  1. Гарбуз нарізати, дати каплю олії та запекти при 180* 30хв або просто порізати і відварити.
  2. Зʼєднати всі інші складники з гарбузом, коли він охолоне.
  3. Те саме зробити із сирним шаром, борошно просіяти і зʼєднати лопаткою, в кінці додати мак.
    Дуже важливо що консистенція гарбузового та сирного шару має бути плюс мінус однакова, інакше один шар буде текти, а інших стояти на місці і «зебра» не вийде. Тому за необхідності додайте більше муки, в мене ця запіканка не дуже солодка, але ви можете додати більше цукру.
  4. Запікати при 180 градусах ~40-50 хвилин накривши звершу пергаментом, а тоді ще 5 хвилин без пергаменту.

Також раніше ми писали Рецепт смачного ароматного варення з айви на зиму