Погрожували та били: у Дніпрі злочинна група вимагала від бізнесмена 55 тисяч доларів

У Дніпрі затримано членів злочинної групи, які вимагали 55 тисяч доларів США неіснуючого боргу у місцевого підприємця, погрожуючи фізичною расправою. Про це повідомляє "Дніпровська панорама" з посиланням на пресслужбу Дніпропетровської обласної прокуратури.

Як було встановлено слідством, група осіб у Дніпрі організувала злочинну схему заробітку, пов’язану із систематичним вимаганням грошових коштів у місцевих підприємців.

Затримання злочинця

Так, у грудні 2022 року злочинці, погрожуючи фізичною розправою, вимагали у місцевого бізнесмена 20 000 доларів США неіснуючого боргу. Побоюючись за своє життя та здоров’я, потерпілий віддав їм цю суму. Але у подальшому "апетит" у злочинців виріс й вони висунули чоловіку вимогу передати їм ще 35 000 доларів США та переоформити на них дороговартісний автомобіль. Під час зустрічей зловмисники били бізнесмена, щоб вплинути на його рішення.

Правоохоронці затримали вимагачів під час передачі частини грошових коштів. Зараз встановлюється інші особи, які причетні до вчинення злочину.

Затримання СБУ

Під час санкціонованих обшуків за місцями проживання учасників групи вилучено автомобілі, мобільні телефони, зброю, корпуси і запали до гранат, набої.

Гранати Дніпро

Наразі вже повідомлено про підозру трьом учасникам групи за фактами вимагання, що завдало майнової шкоди в особливо великих розмірах, в умовах воєнного стану та незаконного поводження зі зброєю, бойовими припасами, вибуховими речовинами (ч. 4 ст. 189, ч. 1 ст. 263 КК України). Вимагачам обрано запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли про те, що у Дніпрі на Привокзальній знайшли фрагмент бойової гранати.