Поливний сезон у Дніпрі розпочався. Скільки за воду платитимуть у приватному секторі

15 квітня 2023 року у відповідності до рішення "Про раціональне ведення водного господарства міста" розпочався поливний сезон для мешканців приватного сектору Дніпра. Скільки платитимуть у цьому році мешканці приватного сектору та чому комунальники радять встановлювати водолічильники - повідомляє "Дніпровська панорама" з посиланням на КП "Дніпроводоканал".

В період, який триватиме до 15 вересня 2023 року, мешканці приватного сектору незалежно від наявності або відсутності приладів обліку користуються питною водою для поливу прибудинкової території, садів та городів.

У КП "Дінпроводоканал" звернулися окремо до тих споживачів, які не мають лічильників води, а також пояснили, чому вони повинні подбати про встановлення водолічильників.

"Звертаємо увагу саме тих споживачів, які не мають лічильників води, оскільки в разі їх відсутності споживачам доведеться сплачувати крім обсягів на господарсько-побутові потреби ще за використання води для поливу зелених насаджень.

Нагадуємо, розрахунки об’ємів на зрошування садибних ділянок виконуються на підставі технічних паспортів домоволодіння за нормою 8 літрів на 1 м2 площі відкритого ґрунту та 0,5 літрів на 1 м2 площі закритого ґрунту.

В результаті чого, вартість поливу наприклад 100 м2 площі відкритого ґрунту, без врахування коефіцієнту дефіциту вологи в ґрунті, складатиме понад 400 грн. на місяць.

Нажаль, деякі споживачі згідно технічних паспортів на свої домоволодіння мають понад 100 м2 площі садів та городів, і звісно для них розмір рахунків суттєво вплине на сімейний бюджет.

У зв’язку з чим, таким споживачам ми радимо подбати про встановлення водолічильників", - йдеться у повідоленні КП "Дніпроводоканал".

Нагадуємо, раніше ми повідомляли про те, що у Дніпрі через ремонт дороги перекриють перехрестя проспекту Металургів.