Понад 50 млн. грн. з міського бюжету виделено у Дніпрі на програму співфінансування

Дніпро продовжує ремонтувати будинки ОСББ та ЖБК за програмою співфінансування. Для цього з міського бюджету виділили рекордну суму - понад 50 млн грн., пише Дніпровська панорама з посиланням на ДніпроTV.

На сьогодні у Дніпрі вже виконали 211 заявок із 406. І попри війну, в цьому році мешканці будинків ОСББ та ЖБК подали рекордну кількість заявок у порівнянні з попередніми роками. Одну з таких вже виконали за адресою вул. Панікахи, 77-А. За два роки участі у програмі співфінансування у цьому будинку повністю замінили аварійні труби холодного водопостачання.

ремонт дахів Дніпро

А в будинку ОСББ «Славутич 29» цьогоріч за програмою співфінансування замінили дах над одним із підʼїздів. За словами голови цього ОСББ Сергія Корнієнка, дах вже був у аварійному стані. 

Ми торік теж подавались на програму співфінансування, і нам замінювали дах над чотирма підʼїздами, і в цьому році доробили ще над одним. В цілому, я дуже задоволений роботами, особливо тим, що є гарантія на виконані роботи. Тобто взимку в нас виникло аварійне протікання даху в одному з місць, і підрядник оперативно приїхав та замінив все своїм коштом. А щодо програми співфінансування, то вона дуже зручна для нас, і сума, яку ми від себе платимо (ред. 25%) максимально комфортна для мешканців. От навіть у випадку з дахом ми сплатили 125 тис. грн, а місто виділило 375 тис. грн. 

Директор департаменту з питань самоорганізації населення ДМР Святослав Ткаченко сьогодні черговий по місту. Він розповів:

Ми приймаємо заявки до кінця вересня. Їх можна надати як в електронному вигляді, так і принести до департаменту особисто. Наші спеціалісти консультують всіх бажаючих з різних питань, тож звертайтесь за телефоном 063 340 94 77. 

Також черговий по місту перевірив стан укриття у гуртожитку № 2 Університету митної справи та фінансів, що по вул. В. Вернадського, 2/4.

ремонт дахів Днпро

Це укриття розраховано на 300 осіб. В разі повітряної тривоги в укриття спускаються як студенти, так і викладачі закладу, також в найпростіше укриття можуть спускатись і місцеві мешканці. Під час перевірки я побачив, що тут виконані всі вимоги ДСНС. Розміщені лави для сидіння, є медичний куточок, технічна та питна вода, туалет, інтернет, набір шанцевих інструментів, додаткове штучне освітлення. Також облаштовано два аварійних виходи. Укриття працює цілодобово, в разі тривоги вночі черговий відкриває двері в той же час, - підсумував Святослав Ткаченко.

Нагадуємо, раніше ми писали У Дніпрі та області планується масштабне відключення світла 4, 5, 6, 7 та 8 вересня (адреси)