Тепер цукерки в минулому. Нереально смачне варення зі слив та шоколаду на зиму

Чудова зимова заготівля. Надзвичайно просто, шалено смачне варення зі слив у шоколаді. Хоча таке варення навряд чи простоїть до зими – діти “вимагають” його мало не щодня, повідомляє Дніпровська панорама, посилаючись на Філіжанку кави.

Інгредієни:

  • Сливи без кісточок 3 кг
  • Цукор 1,5 кг
  • Какао 100 гр
  • Чорний шоколад 100 гр
  • Ванільний цукру 10 гр

Приготування:

Беремо сливи з кісточкою, що добре відокремлюється, бажано щільні. У мене слива добре визріла трохи перестигла. Видаляємо кісточки. Сливу велику, розрізаю її на чотири частини. Відразу кладемо в каструлю ширше з нержавіючої сталі з товстим дном або спеціальний таз.

слива у шоколаді

Пошарово пересипаємо цукром. Цукор беремо з розрахунку 500 г на 1 кг сливи.

Залишаємо сливу на 3-4 години пускати сік.

слива у шоколаді

Ставимо каструлю на плиту. Акуратно все перемішуємо від бортів до центру силіконовою лопаткою, вона менше травмує ягоди. Доводимо до кипіння на середній потужності. Залишаємо остигати на 3-4 години, можна на ніч. Під час остигання сливу кілька разів перемішуємо, занурюючи в сироп.

слива у шоколаді

Вдруге ставимо каструлю на плиту. Доводимо до кипіння, потужність плити зменшуємо та варимо 5 хвилин. Залишаємо остигати. Після остигання сливу можна на добу залишити в холодильнику, так вона краще просочиться сиропом.

слива у шоколаді

Всипаємо в сито какао 100 г і просіюємо в окрему миску. Додаємо кілька ополоників сиропу з варення, всипаємо ванільний цукор пакетик. Добре перемішуємо до однорідної маси.

Виливаємо шоколадну масу у варення. Нагріваємо на середній потужності, акуратно перемішуємо. Перед закипанням кладемо у варення шоколад 100 грам. Варимо з моменту закипання 10 хв.

Варення має лише трохи побулькувати. Пінку не знімаємо, при такому кипінні її мало і вона зникає сама при перемішуванні.

слива у шоколаді

Розкладаємо варення по стерилізованих банках, накриваємо кришками прокип’яченими і закручуємо. Залишаємо остигати, зберігаємо при кімнатній температурі.

Нагадаємо, раніше ми писали: Пиріжки більше не роблю. Беру картоплю і готую за новим рецептом: набагато простіше та смачніше