Повітряні японські панкейки: пухнастий шедевр на вашому столі
Японські панкейки – це справжній витвір кулінарного мистецтва, який завоював серця багатьох гурманів по всьому світу. Вони відрізняються від традиційних звичайних панкейків своєю повітряною текстурою, ніжним смаком і апетитним виглядом. Про це повідомляє Дніпровська порадниця.
Основна відмінність японських ласощів від звичайних оладок або американських панкейків — це їх обсяг і повітряна, як у суфле текстура. У порівнянні зі звичайними оладками, висота японського панкейку буде втричі або чотири рази вищою. Причому до рецептури приготування входять стандартні інгредієнти: яйця, молоко, борошно, цукор. Однак сама процедура перемішування компонентів суттєво відрізняється, у зв'язку з чим і досягається неймовірна пишність японського десерту.
Інгредієнти:
- Білок – 3 шт.
- Жовток – 1 шт.
- Молоко – 40 мл.
- Борошно - 50 г.
- Цукор – за смаком⠀
- Розпушувач - 1/2 год л⠀
- Сіль - щіпка⠀
- Олія - для смаження⠀
⠀
Приготування:
1. До білків додати щіпку солі, збити міксером до міцних піків. ⠀
2. Змішати жовток із молоком та цукром. Додати просіяне борошно з розпушувачем.⠀
3. Потроху ввести збиті білки в тісто, акуратно перемішуючи силіконовою лопаткою. Тісто виходить дуже повітряним.
4. Змастити сковороду олією, викласти по ложці тіста, потім зверху акуратно по ложці тіста.⠀
5. Накрити кришкою, готувати на найслабшому вогні. Якщо хочете панкейки ще вищі, в середині процесу додати ще по ложці тесту. Перевірити і смажити ще хвилини 5.
Після приготування панкейки трохи осядуть, гаряче повітря вийде з млинців, і вони стануть менш пишними.
Нагадаємо, раніше ми писали
Не гірше за олів’є та крабові салати: салат «Тбілісі» вразить ваших гостей