Повзе і цикає. На Дніпропетровщині відпустили на волю отруйного хижака, якого зловили на городі (відео)

На Дніпропетровщині відпустили на волю отруйного хижака, якого спіймали на городі у Кривому Розі. Сколопендру кільчасту вивезли за місто та подарували їй життя. Про це пише Дніпровська панорама.

Відомо, що непроханий гість одного з криворізьких приватних будинків був приблизно 12 см у довжину та після вилучення з городу провів деякий час у пластиковій коробці. А коли сколопендру відпускали на волю, вона намагалася залякати людей потріскуючим звуком. Проте процес звільнення все ж записали на відео.

сколопендру зловили у Кривому Розі

Сколопендра на волі. Повзе і цикає. Кривий Ріг 13.07.23, - підписав опубліковане у соцмережі відео мешканець Кривого Рогу.

У коментарях згадують страшні випадки, які відбувалися при зустрічі з цим хижаком.

Колись впіймали таку, співробітниця запхала до коробки, та вилізла і покусала. Алергічна реакція була доволі яскрава, - написав один з користувачів соцмережі.

пост про сколопендрупост про сколопендру1

Нагадаємо, що сколопендра - це безхребетний отруйний хижак класу багатоніжок, який може напасти майже на будь-яку тварину, що не більше його самого за розміром - від комах до дрібних ящірок. Вона може боляче вкусити й людину, але це не буде смертельно. 

в Україні зі сколопендрою можна зустрітись у південних регіонах. Зазвичай розміри тварини не перевищують 15 см. Її дуже рідко можна зустріти вдень, оскільки цей хижак воліє полювати вночі.

Раніше ми писали, що робити у випадку, якщо сколопендра вкусила людину.