Приготуємо дуже смачне варення з черешні на зиму
Скоро вже закінчиться сезон черешні. Потрібно з нею скоріше щось готувати. Дніпровська панорама пропонує для вас неймовірне варення з черешні.
Рідні будуть в захваті від цього варення. В холодну пору року ця страва нагадає вам про сонячне літо. Перейдемо до приготування.
Складові:
- Черешня (з кісточками) - 1 кг
- Цукор - 800 гр
- Вода - 100 мл
- Кориця (або ваніль) - за смаком
Спосіб приготування:
- Переберіть ягоди, видаліть хвостики, помийте і покладіть на рушник обсохнути.
- Кожну ягоду проколіть зубочисткою, що дозволить зберегти їх цілими та красивими в процесі термообробки.
- Приготуйте сироп: налийте в каструлю воду, покладіть цукор і доведіть до кипіння при постійному помішуванні. Потрібно, щоб усі кристали цукру розчинилися.
- У киплячий сироп викладіть підготовлені ягоди, дочекайтеся, коли варення знову закипить.
- Додайте корицю (або ваніль), якщо бажаєте.
- На повільному вогні варіть варення 1-1,5 години. Чим довше варите, тим густіше варення вийде в результаті.
- Розкладіть готове варення по стерильним баночкам, закатайте кришками, остудіть у теплі, потім заберіть на зберігання в прохолодне місце.
Смачного!
Нагадаємо, раніше ми писали, що легко і смачно. Як приготувати хрумку картоплю.