Приготуємо дуже смачне варення з черешні на зиму

Скоро вже закінчиться сезон черешні. Потрібно з нею скоріше щось готувати. Дніпровська панорама пропонує для вас неймовірне варення з черешні.

Рідні будуть в захваті від цього варення. В холодну пору року ця страва нагадає вам про сонячне літо. Перейдемо до приготування.

Складові:

  • Черешня (з кісточками) - 1 кг
  • Цукор - 800 гр
  • Вода - 100 мл
  • Кориця (або ваніль) - за смаком

Спосіб приготування:

  1. Переберіть ягоди, видаліть хвостики, помийте і покладіть на рушник обсохнути.
  2. Кожну ягоду проколіть зубочисткою, що дозволить зберегти їх цілими та красивими в процесі термообробки.
  3. Приготуйте сироп: налийте в каструлю воду, покладіть цукор і доведіть до кипіння при постійному помішуванні. Потрібно, щоб усі кристали цукру розчинилися.
  4. У киплячий сироп викладіть підготовлені ягоди, дочекайтеся, коли варення знову закипить.
  5. Додайте корицю (або ваніль), якщо бажаєте.
  6. На повільному вогні варіть варення 1-1,5 години. Чим довше варите, тим густіше варення вийде в результаті.
  7. Розкладіть готове варення по стерильним баночкам, закатайте кришками, остудіть у теплі, потім заберіть на зберігання в прохолодне місце.

Смачного!

Нагадаємо, раніше ми писали, що легко і смачно. Як приготувати хрумку картоплю.