Просто тане у роті. Як ідеально готують яловичину турки
Як готують яловичину турки, що вона в роті тане. Все просто: м'ясо, олія, цибуля!. Детальніше розповість Дніпровська порадниця.
Спочатку беру яловичину. Зрозуміло, м'ясо має бути свіжим та молодим. Мию його, обсушую паперовим рушником. Нарізаю його кубиками чи соломкою.
Кладу в гарячу сковороду вершкове масло. Жаліти його не треба. У мене на 500-700 г м'яса йде приблизно половина пачки олії. І запам'ятайте: ЖОДНОЇ води!
До масла відправляю яловичину і цибулю, порізану кільцями (або півкільцями — як подобається). Лука теж має бути багато. У мене на 0,5 кг м'яса йде одна велика цибулина чи дві середні. Все це перемішую. Відразу накриваю кришкою і ставлю вогонь на мінімум, щоб сік не випарувався до того, як яловичина буде готова.
Нехай м'ясо гаситься годину. Минула година — час відкривати кришку. Тепер даю яловичині обсмажитись до гарного вигляду. Лише на цьому фінальному етапі додаю спеції.
У таку яловичину я додаю лише 3 приправи – це сіль, гострий перець та кекік (простою мовою – чебрець).
Приємного апетиту!