Провів тисячі операцій: у Дніпрі попрощалися з відомим лікарем-онкологом Сергієм Тимчуком

У Дніпрі пішов з життя заслужений лікар України Серій Миколайович Тимчук. Довгий час він працював медичним директором обласної лікарні імені Мечникова. За свою медичну кар’єру провів тисячі операцій і був доктором медичних наук. Про це повідомляє Дніпровська порадниця із посиланням на публікацію Дніпропетровської обласної лікарні імені Мечникова.

За свій вклад в медицину Сергій був кавалером ордену “За заслуги”.

Сергій Тимчук народився у 1957 році в Івано-Франківській області в місті Лисець. Навчався у Дніпропетровському медичному університеті в 1980 році. З 1984 по 1986 роки був головою профспілкової організації лікарні Мечникова. З 1990 по 1997 роки був директор центру екстреної медичної допомоги

З 1985 по 2020 рік працював завідувачем відділення отоларингології № 2 (онкологічне) в Мечникова. З 2020 став медичним директором. За свою медичну кар’єру Сергій Тимчук був автором 130 наукових робіт, 22 винаходів і двох відкриттів. 

Тимчук присвятив себе лікуванню новоутворень дихальних шляхів. Особливу увагу приділяв впровадженню операцій при злоякісних утвореннях гортані, та реабілітації.

Попрощлися з Сергієм Тимчуком 24 вересня об 11:00 біля старого терапевтичного корпусу лікарні Мечникова.

Редакція Дніпровської порадниці висловлює щирі співчуття рідним, близьким та колегам видатного лікаря.

Також раніше ми писали Коли Покрова Пресвятої Богородиці за новим календарем: заборони та прикмети