П'ять ефективних підживлень для огірків: швидко зростатимуть і не хворітимуть

Якщо підтримувати розвиток огірків дріжджовим настоєм, вони зростатимуть швидше і не хворітимуть, повідомляє Дніпровська панорама, посилаючись на видання "Зелена садиба".

Дріжджі – найчастіший компонент органічних розчинів, якими удобрюють овочі, у тому числі огірки. Цей продукт стимулює зростання культури, робить рослину витривалішою, захищає від різних інфекцій.

Як приготувати добрива? 100 г живих або 10 г сухих дріжджів розведіть у нехолодній воді, додайте 2-3 столові ложки цукор, залиште наполягати близько трьох годин. Потім розведіть суміш із водою у співвідношенні 1 до 5.

Як удобрювати огірки дріжджовим настоєм? Просто поливайте готовим розчином огірки під корінь. Використовувати це підживлення можна через два тижні після висадки розсади в ґрунт. Повторіть маніпуляцію ще через два тижні.

Чим ще можна підживити огірки?

Радять наступні підживлення:

  • Добриво із хліба;
  • Попіл;
  • Курячий послід;
  • Лушпиння цибулі.

Як зробити добрива для огірків із хліба?

Це одна з найпростіших у виконанні підживлення, але не менш поживна, ніж інші. Все, що потрібно, наповнити відро на дві третини нарізаними на невеликі шматочки чорним або сірим хлібом. Заливаємо водою та ставимо під прес у тепле місце на 7-10 днів.

Такий своєрідний хлібний квас для огірків слід розводити у пропорції 1:3 із водою. Поливати огірки під корінь щотижня від початку цвітіння до кінця вегетації.

Добриво із хліба має кислу реакцію. Якщо у вас і так кислий ґрунт, додавайте в рідину крейду (грам сто на відро).

Як підгодувати огірки попелом?

Хімічний склад попелу визначити досить складно, тому що він залежить від того, які рослини та якого віку ви спалили. Нагадаю, що добриво із золи можна готувати лише з органічного матеріалу. Спалені сміттєві поліетиленові мішки та пластикові пляшки – це не та попіл, яка принесе користь вашим рослинам.

Але будь-який органічний попіл багатий на кальцій, а для зростання огірків – це саме те, що потрібно. Золою можна удобрювати огірки найчастіше. За період їхньої вегетації – до 6 разів. Перший - коли тільки з'явиться третій листок. Наступний – на початку цвітіння. А потім – кожні два тижні.

Попіл можна вносити в сухому вигляді. Просто посипаєте землю перед поливом. Можна поливати огірки настоєм із попелу. Готуйте так: на десятилітрове відро води беремо грам триста попелу. Наполягаємо тиждень, не менше. Протягом цього часу регулярно розмішуємо розчин. Полити під корінь у теплу погоду після попереднього поливу (не в суху землю).

огірки

Курячий послід для огірків

Доступне добриво для всіх, хто тримає курей. І дуже багатий на азот, фосфор, цинк, мідь. Для підживлення огірків можна використовувати настій або сухий послід.

Сухий (НЕ свіжий!!!) вносять у ґрунт під перекопування або цілий, або подрібнений. Найкраще це робити на початку чи наприкінці сезону. На квадратний метр знадобиться близько півкілограма сухого посліду.

Удобрювати огірки настоєм із курячого посліду можна тричі за сезон:

  • На початку вегетації;
  • Під час цвітіння;
  • Під час активного плодоношення.

Настій готують так: наповнюють відро на третину курячим послідом і заливають водою. Помішуючи іноді, наполягають 2-4 дні. Готове добриво для огірків розводять у пропорції 1:4 та поливають рослини з розрахунку 1,5 літра добрива на квадратний метр грядки.

Добриво для огірків з лушпиння цибулі

Дуже хороше харчування для огірків може дати настій з лушпиння цибулі. Особливо таке підживлення актуальне, якщо його листя починає жовтіти.

Для приготування настою потрібна склянка лушпиння з цибулі, яку заливаємо водою (8 літрів). Доводимо до кипіння, знімаємо з вогню, закриваємо кришкою і даємо настоятися протягом 3-4 годин. Проціджуємо та поливаємо огірки під корінь. Можна настоєм з лушпиння цибулі обприскувати всі рослини, не тільки огірки. Це захистить їх від деяких хвороб і стане чудовим позакореневим підживленням.

Нагадаємо, раніше ми писали: Полуниця по 35 гривень: у Дніпрі на Озерці впали ціни на ягоду та зелень