П'ять справ, які мешканці Дніпра можуть встигнути зробити у грудні до кінця року

Вже за день до нас прийде грудень -  останній місяць цього нелегкого для дніпрян та всіх українців 2023-го року. Це час, коли хочеться підвести підсумки та спланувати майбутнє. Але крім цього, є ще кілька важливих справ, які варто встигнути зробити у грудні. Про це повідомляє Дніпровська панорама.

У грудні нас чекає кілька великих свят, які українці вперше відзначають за новим календарем:

  • 6 грудня - День святого Миколая. Це традиційне різдвяне свято, яке відзначається в Україні та багатьох інших країнах світу. У цей день діти отримують подарунки від святого Миколая.
  • 24 грудня - Святвечір. Це переддень Різдва Христового, який відзначається в Україні та багатьох інших країнах світу. У цей день прийнято готувати святкову вечерю, яка складається з 12 пісних страв.
  • 25 грудня - Різдво Христове. Це головне християнське свято, яке відзначається в Україні та багатьох інших країнах світу. У цей день люди відвідують церкви, щоб відсвяткувати народження Ісуса Христа.
  • 31 грудня - Новий рік. Це найголовніше свято в році, яке відзначається в Україні та багатьох інших країнах світу. У цей день люди святкують прихід нового року.

Кожне з цих грудневих свят - є кроком до нового відліку життя, яке настає разом з новим роком. Завершення розпочатого та прощення до кінця року є хорошим способом закрити всі справи минулого та розпочати нове життя. Це допоможе нам почуватися впевненішими в собі та своїми досягненнями, звільнитися від негативних емоцій та відкрити своє серце для любові та прощення.

Що варто зробити у грудні

1. Завершіть все розпочате

Це, мабуть, найважливіша справа, яку потрібно зробити до кінця року. Завершіть всі розпочаті проекти, завдання та зобов'язання. Віддайте борги, закрийте кредити, помиріться з друзями та завершіть те, з чим давно вже пора розлучитися. Це допоможе вам завершити рік на позитивній ноті та з чистим аркушем розпочати новий.

2. Позбудьтеся від шкідливих звичок

Якщо ви давно мріяли кинути палити, почати займатися спортом або позбутися іншої шкідливої звички, то саме час розпочати. Не відкладайте це на потім, адже в новому році буде ще більше спокус і труднощів.

3. Складіть список завдань на наступний рік

Незабаром настане час складати плани на новий рік. Щоб не забути про важливі справи, складіть список завдань, які хочете виконати в наступному році. Це допоможе вам сконцентруватися на найголовнішому та досягти своїх цілей.

4. Наведіть порядок у будинку

Готуючись до Нового року, не забудьте навести порядок у будинку. Викиньте все зайве, розберіть речі в шафах, приберіть пил і провітріть приміщення. Це допоможе вам створити святкову атмосферу та почати новий рік з чистого аркуша.

5. Зробіть щось приємне собі

Не забудьте зробити щось приємне собі. Відвідайте театр, кіно, концерт або просто проведіть час у колі близьких людей. Це допоможе вам розслабитися та зарядитися позитивом на весь наступний рік.

Поради, які допоможуть вам зробити всі важливі справи до кінця року

  • Складіть план дій і дотримуйтесь його.
  • Не відкладайте справи на потім.
  • Попросіть про допомогу близьких людей.

Нехай останній місяць року буде успішним і щасливим!

Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати до новорічного столу салат з куркою та чорносливом.