Ракетний удар по Дніпропетровщині. Коли відновлять електропостачання

Важку ніч та вчорашній вечір вчора пережили Україна та Дніпропетровська область. Внаслідок цього сталися проблеми зі світлом. Ситуація в енергосистемі станом на 1 травня. Через обстріли окупантів є значні пошкодження мережевої інфраструктури у Дніпропетровській та Херсонській областях. Коли відновлять електропостачання та які прогнози, повідомляє Дніпровська панорама з посиланням на Міненерго. 

Увечері 30 квітня та в ніч на 1 травня ворог завдав чергового масованого удару по Україні. Пошкоджень об’єктів, що генерують електроенергію, не зафіксовано. 
Однак є суттєві пошкодження розподільних мереж. Як наслідок, знеструмлено частину споживачів м. Дніпра та області. Також ускладнилась ситуація з електропостачанням на Херсонщині  - через обстріл знеструмлено понад 11 тисяч абонентів у місті Херсон та 7, 1 тисячі - в області. 

Як запевняють фахівці, повне усунення пошкоджень триватиме кілька діб.

За словами міністра енергетики України Германа Галущенко, енергетична інфраструктура щоденно потрапляє під обстріли окупантів у різних областях країни. Але наші енергетики намагаються повернути світло людям якомога швидше, часто ризикуючи власним життям та здоров’ям. 

Як розповів міністр, енергетики виконують роботи з відновлення постачання електроенергії цілодобово. Зокрема, за минулу добу заживлено понад 7 тисяч абонентів на Донеччині та близько 3 тисяч - на Сумщині.

Нагадаємо, раніше ми писали

У Дніпрі на Озерці змінились ціни на картоплю