Ранок починається із поцілунків. У Дніпрі віслючок Яша і свинка Хрюня через війну стали найкращими друзями (фото, відео)

Віслюк Яша та свинка на ім’я Хрюня. Вони знайшли один одного у Дніпрі після тривалих випробувань, що випали на долю тварин у зв'язку із війною, пише Дніпровська панорама, посилаючись на 11 телеканал.

Яша був тяжко пораненим. Під обстрілами його з рідного міста вивезли волонтери. А потім була надскладна операція та тривале одужання. Але все це вже позаду. І зараз віслючок і свинка – нерозлийвода.

весь час разом

Тварини разом не лише гуляють та їдять, а й навіть цілуються.

цілуються

Ветеринар Валерія П'ятибрат розповіла, що віслючок дуже любить і чекає сухарики?

Поки йому не даси сухарик - кричати буде так, що чутно на всю будівлю, - каже вона.

На сніданок Яша полюбляє гілки горобини, а на перекус - фрукти та овочі. Ними, до речі, він ділиться виключно зі своєю подружкою - свинкою Хрюнею.

морква

Завідувачка віварієм аграрного університету пані Галина пояснила, що любить Хрюня: улюблена їжа - персики, груші, дуже любить яблука, а от моркву - не любить.

красуня

Як ви вже зрозуміли, Яша - харків'янин, а Хрюня - дніпрянка. Їх тримають в одному приміщенні, тварини мають один раціон, тому останній рік вони завжди разом.

У нього є особливі стосунки зі свинкою, вона трохи нахабна, завдяки цьому вона приходить до віслючка і ягає в нього, їсть тут, таким чином звикли один до одного.

Кожен ранок у них починається із поцілунків, вона біжить до нього, а він біжить до неї, на відміну від решти тварин Яша явно проявляє до Хрюші симпатію, - каже Валерія П'ятибрат.

Два роки тому, коли росіяни дуже сильно бомбили Харків, загинуло багато тварин. Пораненого віслюка доставили у Дніпровський аграрний університет, де лікарі взялися за операцію, хоча тоді вони говорили, що шансів на його одужання дуже мало.

операцію

У нього була травмована передня нога, - розповідає ветеринар. - Тут стояв апарат Єлізарова. На цей час тут великий кістковий мозоль.

операція

Операцію проводили понад 3 години. Ветлікарі говорять, що велику тварину було надто складно приспати, тому пішло багато анестезії, та найскладнішим був післяопераційний період, він тривав півроку. Віслюк пройшов складний курс антибіотків, пошкоджена нога гноїлася і погано заживала, фахівці хвилювалися, що тварина не виживе.

яшина любов

Все, що стосується коней, тварини на трьох ногах не виживають в природі, вони не можуть якісно харчуватися і через це гинуть. Тому в Яші був один шанс на мільйон, - каже Валерія П'ятибрат.

Докладніше про місцевих улюбленців - у сюжеті:

Нагадаємо, раніше ми писали: Порятунок Бургера: у Дніпрі в «Зооконтролі» плакали від щастя