Рецепт моєї бабусі. Маковий пиріг на велику компанію

Тісто на маковий пиріг для великої компанії, за рецептом моєї бабусі, можна замісити за п'ять хвилин. Про це повідомляє Дніпровська панорама.

Інгредієнти

  • Мак - 400 г
  • Молоко - 375 мл
  • Цукор - 130 г
  • Олія - 200 г
  • Цукор ванільний - 15 г
  • Яйця - 8 штук
  • Яблука - 4 великі
  • Манка - 7 ст. л.
  • Розпушувач - 1,5 ч. л.
  • Горіхи - 130 г
  • Цедра апельсина  - 2 ст. л.

Приготування

Молоко розігріти сильно, але не кип'ятити, залити мак, перемішати, накрити кришкою. Яйця розділити на білки та жовтки. Вбити м'яке вершкове масло|, всипати звичайний і ванільний цукор, збивати ще 3 хвилини, потім по одному ввести жовтки. Манку змішати з розпушувачем. Горіхи подрібнити. Зняти цедру. Яблука без шкірки натерти крупно.

Розігріти духовку на 180 градусів. Усі інгредієнти змішати, крім білка: білок посолити і збити до стійкої піни і тепер акуратно втрутити лопаткою в тісто. Все перекласти на лист 26х33 з пергаментом. Випікати приблизно годину верх/низ+конвекція.  Дві години пиріг не чіпати, потімзвільнити від пергаменту і можна помазати розтопленою шоколадкою з 1-2 ст. л. вершків.

Нагадаємо, раніше ми писали, як швидко приготувати ледачий хачапурі.