Рецепт моєї бабусі. Маковий пиріг на велику компанію

маковый пирог

Тісто на маковий пиріг для великої компанії, за рецептом моєї бабусі, можна замісити за п'ять хвилин. Про це повідомляє Дніпровська панорама.

Інгредієнти

  • Мак - 400 г
  • Молоко - 375 мл
  • Цукор - 130 г
  • Олія - 200 г
  • Цукор ванільний - 15 г
  • Яйця - 8 штук
  • Яблука - 4 великі
  • Манка - 7 ст. л.
  • Розпушувач - 1,5 ч. л.
  • Горіхи - 130 г
  • Цедра апельсина  - 2 ст. л.

Приготування

Молоко розігріти сильно, але не кип'ятити, залити мак, перемішати, накрити кришкою. Яйця розділити на білки та жовтки. Вбити м'яке вершкове масло|, всипати звичайний і ванільний цукор, збивати ще 3 хвилини, потім по одному ввести жовтки. Манку змішати з розпушувачем. Горіхи подрібнити. Зняти цедру. Яблука без шкірки натерти крупно.

Розігріти духовку на 180 градусів. Усі інгредієнти змішати, крім білка: білок посолити і збити до стійкої піни і тепер акуратно втрутити лопаткою в тісто. Все перекласти на лист 26х33 з пергаментом. Випікати приблизно годину верх/низ+конвекція.  Дві години пиріг не чіпати, потімзвільнити від пергаменту і можна помазати розтопленою шоколадкою з 1-2 ст. л. вершків.

Нагадаємо, раніше ми писали, як швидко приготувати ледачий хачапурі.