Рецепт моєї бабусі. Маковий пиріг на велику компанію
Тісто на маковий пиріг для великої компанії, за рецептом моєї бабусі, можна замісити за п'ять хвилин. Про це повідомляє Дніпровська панорама.
Інгредієнти
- Мак - 400 г
- Молоко - 375 мл
- Цукор - 130 г
- Олія - 200 г
- Цукор ванільний - 15 г
- Яйця - 8 штук
- Яблука - 4 великі
- Манка - 7 ст. л.
- Розпушувач - 1,5 ч. л.
- Горіхи - 130 г
- Цедра апельсина - 2 ст. л.
Приготування
Молоко розігріти сильно, але не кип'ятити, залити мак, перемішати, накрити кришкою. Яйця розділити на білки та жовтки. Вбити м'яке вершкове масло|, всипати звичайний і ванільний цукор, збивати ще 3 хвилини, потім по одному ввести жовтки. Манку змішати з розпушувачем. Горіхи подрібнити. Зняти цедру. Яблука без шкірки натерти крупно.
Розігріти духовку на 180 градусів. Усі інгредієнти змішати, крім білка: білок посолити і збити до стійкої піни і тепер акуратно втрутити лопаткою в тісто. Все перекласти на лист 26х33 з пергаментом. Випікати приблизно годину верх/низ+конвекція. Дві години пиріг не чіпати, потімзвільнити від пергаменту і можна помазати розтопленою шоколадкою з 1-2 ст. л. вершків.
Нагадаємо, раніше ми писали, як швидко приготувати ледачий хачапурі.