Новий мікрорайон у Дніпрі з пляжами та зоною відпочинку: де планують побудувати

Новий мікрорайон з 12 багатоповерхівок можуть побудувати поблизу ж/м Ломівського у Дніпрі. Мікрорайон, який може стати продовженням житлового масиву, презентують вже втретє. Цього разу розробкою проекту займалася київська компанія, повідомляє Дніпровська панорама.

Перші доробки показали під черговою містобудівної ради. ТОВ «Балівська виробничо-будівельна компанія» представляли столичні архітектори Олександр Попов та Олександр Столовий.

На площі майже 20 га біля озера хочуть спорудити 12 житлових будинків по 16 поверхів. Таким чином, мікрорайон можуть заселити понад 7 тисяч мешканців. У шести будинках на перших поверхах можуть розмістити компактні дитсадочки, де зможе вчитися 242 дитини.

новий мікрорайон у Дніпрі

Традиційно будуть зони з торговими залами та комерційними установами. Для мешканців планується багаторівневий паркінг на 300 машин.

Під’їхати до будинків на автівках можна буде лише з боку магістральної дороги. Біля багатоповерхівок будуть тільки пішохідні зони. Звичайно не забули про бомбосховища, які згідно з новими нормами мають бути у кожному будинку.

новий мікрорайон у Дніпрі

Водночас досі не вирішене питання з інфраструктурою. Колеги-архітектори запропонували розробникам проєкту подумати над дорогами до громадського транспорту, а також доступом до озера для мешканців прилеглих кварталів. Автори проекту передбачають великий обсяг робіт з благоустрою зони відпочинку вздовж озера та будівництво пішохідного мосту через водойму.

Окремий упорядкований бульвар вестиме до берега озера та пляжу, який буде відкритий для всіх городян. Також пропонуємо зберегти існуючий 3-4-метровий земляний насип, який обмежує цю ділянку. Ці вали можуть мати велике значення в організації прилеглої території.

Також раніше ми писали Ресторан-довгожитель: легендарному "Поплавку" у Дніпрі виповнилося 55 років