Погода в Дніпрі та області з 18 по 27 листопада: дощ, мокрий сніг, ожеледиця та зниження температури

Погода в Дніпрі та Дніпропетровській області на тиждень з 18 по 27 листопада буде хмарною з проясненнями, місцями можливі дощі, мокрий сніг та ожеледиця, повідомляє Укрінформ з посиланням на Дніпропетровський регіональний центр з гідрометеорології.

18 листопада вночі без істотних опадів, вдень мокрий сніг та дощ. Вітер східний, 7-12, вдень пориви 15-20 м/с. Температура по області вночі 0-5° тепла, вдень 4-9° тепла; по місту Дніпро вночі 2-4° тепла, вдень 5-7°тепла.

19 листопада хмарно. Вночі без істотних опадів, вдень мокрий сніг та дощ. Вітер північно-східний, 7-12, пориви 15-20 м/с. Температура протягом доби 0-5° тепла.

20 листопада хмарно. Вночі мокрий сніг, вдень місцями невеликий сніг. На дорогах ожеледиця. Вітер північно-західний, 5-10 м/с. Температура протягом доби від 1° морозу до 4° тепла.

21-22 листопада місцями невеликі опади. Температура вночі від 2° морозу до 3° тепла, вдень 3-8° тепла.

23-27 листопада місцями сніг та дощ. Температура: 23-25 листопада вночі 1-6° морозу, вдень від 2° морозу до 3° тепла; 26-27 листопада вночі від 2° морозу до 3° тепла, вдень 1-6° тепла.

Зазначимо, що в останні дні листопада в Дніпрі та області очікується зниження температури повітря до 0°С і нижче. Тому слід бути обережними на дорогах, адже можлива ожеледиця.

погода у листопаді в дніпрі2

Ускладнення в русі автотранспорту

Очікується, що мокрий сніг та ожеледиця можуть призвести до ускладнень у русі автотранспорту в Дніпрі та області. Водіям слід бути обережними та дотримуватися правил дорожнього руху. У разі негоди краще залишити машину вдома та скористатися громадським транспортом.

Поради щодо захисту від переохолодження

У разі зниження температури повітря до 0°С і нижче слід одягатися тепліше. Важливо, щоб одяг був сухим і не пропускав вітер. Також слід носити головний убір, шарф та рукавиці.

Прогноз погоди для інших регіонів України

За даними Українського гідрометеорологічного центру, у більшості регіонів України на тиждень з 18 по 27 листопада очікується хмарна погода з проясненнями, місцями можливі дощі, мокрий сніг та ожеледиця. Вночі температура повітря становитиме від 0 до 5° тепла, вдень від 4 до 9° тепла. У останні дні листопада температура повітря може знизитися до 0°С і нижче.

Додаткова інформація

Окрім ускладнень у русі автотранспорту, мокрий сніг та ожеледиця можуть також призвести до інших проблем. Наприклад, можуть бути відключені електропостачання та водопостачання, можуть бути заблоковані дороги та тротуари. Тому людям слід бути готовими до можливих неприємностей і вжити заходів для їх запобігання.

Ось кілька порад, які допоможуть вам захиститися від негоди:

Завчасно перевірте наявність запасів продуктів харчування та води.

У разі відключення електропостачання, підготуйте джерела світла та тепла.
Якщо ви плануєте виїжджати на автомобілі, переконайтесь, що він справний і в ньому є запас покришок.

Будьте обережні при переміщенні по вулиці.