Коли дніпряни будуть святкувати Різдво - 25 грудня чи 7 січня. Ексклюзив

Різдво Христове – одне з найважливіших християнських свят. За традицією, у православній церкві Різдво відзначається 7 січня, а в католицькій – 25 грудня. З цього року, за новими правилами, українці вперше будуть відзначати Різдво 25 грудня. Однак, чи будуть у Дніпрі всі відзначати свято саме в цей день? Про це вирішив дізнатись журналіст «Дніпровської панорами».

Думки містян з цього приводу були дуже різні. Було немало дніпрян, які взагалі не планують відзначати Різдво через війну в Україні. Вони вважають неприпустимим святкувати у час війни, коли у багатьох українців немає настрою на це.

Серед тих, хто планує святкувати, було багато бажаючих зробити це 25 грудня, або і в один день і в інший. Вони вважають, що треба відходити від старих звичаїв та переходити на нові правила.

Менше було людей, які не хочуть відходити від звичок і будуть святкувати 7 січня. Більш детально з відповідями містян можна ознайомитися у цьому відео:

Як би не відзначали Різдво мешканці Дніпра, це свято обов'язково принесе їм радість і тепло. Воно стане символом надії та світла в темні часи війни.

Нагадаємо, раніше ми писали про найкращі моменти в житті дніпрян за 2023 рік.