Різке похолодання в Україні. Ударять морози до -23 градусів

Після тривалого періоду незвично теплої для зими погоди в Україні настало похолодання. Очікується посилення морозів, і в деяких регіонах температура може знизитися до -23 градусів.

Прогноз погоди синоптика Ігоря Кібальчича

За словами метеоролога Ігоря Кибальчича, причиною погіршення погоди став розвиток циклонічної активності в умовах поступового проникнення арктичного холоду з півночі Європи.

У середині тижня очікується помітне похолодання в північних, східних і центральних регіонах. У Чернігівській та Сумській областях стовпчики термометрів в окремі дні опустяться нижче -20 градусів.

Температурні контрасти спричинять рясні опади у вигляді снігу, мокрого снігу, на Півдні переважно дощі.

У четвер, 4 січня, в Україні збережеться нестійка погода з опадами і температурними контрастами.

Температура повітря на півночі Лівобережжя вночі 15 — 20 градусів морозу, вдень 9 — 14. У південних та південно-західних областях вночі 2 — 7 тепла, вдень 6 — 11. У центральних областях вночі 0 — 5 морозу, вдень близько 0.

У п'ятницю, 5 числа, очікується -15...-20 вночі та -11...-16 вдень. У суботу, 6 числа, вдень прогнозується невелике потепління — до -4 градусів.

Мешканцям України варто бути готовими до суттєвого похолодання, яке очікується в найближчі дні.

снег

У ЗСУ не виключають, що після похолодання росіяни завдадуть масованих ударів по енергоінфраструктурі України, - Гуменюк

В етері ДніпроTV начальниця об'єднаного координаційного прес-центру Сил оборони півдня України закликає українців "бути готовими та убезпечити себе настільки, наскільки це можливо":

"Аналітика свідчить, що далі ідуть похолодання, і це, цілком ймовірно, період, коли ворог захоче тиснути енергетично".

У ЗСУ не виключають, що окупанти можуть нанести ракетні удари

У ЗСУ не виключають, що після похолодання окупанти завдадуть масованих ударів по енергоінфраструктурі України, — прокоментувала Наталя Гуменюк.

В етері ДніпроTV начальниця об'єднаного координаційного прес-центру Сил оборони півдня України закликає українців "бути готовими та убезпечити себе настільки, наскільки це можливо".

Прогноз погоди від синоптикині Наталки Діденко

За її словами, зима короткочасно, проте яскраво, заявила про себе в декотрих районах України, вночі температура повітря опускалася до пристойного морозу, випадав сніг, на дорогах поновилася ожеледиця.

Це відчутне похолодання на півночі, сході, частково у центрі України вже завтра, 4-го січня, зміниться відлигою.

подт