Робоча група «Прозорість та підзвітність» у Дніпропетровській області розглянула тендери, які викликали занепокоєння

На Дніпропетровщині робоча група «Прозорість та підзвітність» вчетверте зібралися на засідання. Її учасники розглянули тендери, що викликають питання, повідомляє Дніпровська панорама, посилаючись на ОВА.

Перший заступник голови ОВА Володимир Орлов зазначив, що серед розглянутих тендер Кам’янського підприємства-теплопостачальника.

тендери

Замовлення – ремонт і обслуговування систем опалення. Підрядником стала компанія, «за душею» якої – нічого. Ані фахівців, ані техніки. Похвалитися не може й досвідом, бо заснована менше двох місяців тому. Подібна ситуація й на закупівлі послуги з видобутку піску. Цих замовників перевірять профільні служби», – наголосив Володимир Орлов.

Таких питань можна уникнути. Для цього замовнику, оголошуючи закупівлю, варто було б конкретніше прописати критерії, додала заступник начальника відділу контролю у сфері закупівель Східного офісу Держаудитслужби Любов Ополоннік. Не тільки наявність матеріально-технічної бази, а й працівників та досвіду.

тендери

Не роблячи цього, ви провокуєте підприємства, в яких нічого немає, заходити на ринок, – пояснила Любов Ополоннік.  

тендери

У поле зору робочої групи потрапили і майже 40 тендерів на ремонт доріг Павлоградського та Новомосковського районів. На десятки мільйонів гривень та в самі холоди, що суперечить технології.

Нагадаємо, раніше ми писали: Пільгові перевезення у Дніпрі по-новому: компромісним рішенням водії задоволені, а раніше від скандальних бабусь тікали з роботи (ексклюзив)