Розгорівся скандал. У Києві на барабани для укриттів витратили майже мільйон гривень

Під час війни у Києві Дніпровське управління освіти майже на мільйон гривень закупило для укриттів звичайні шкіряні барабани, повідомляє Дніпровська панорама, посилаючись на "Коментарі".

Угода про "музичні інструменти для психологічного розвантаження дітей у укриттях під час повітряних тривог" пройшла тендерні умови системи Prozorro.

Сума замовлення складає понад 882 тисячі гривень.

Переможець тендеру – фізична особа-підприємець Патрікей Роман Олексійович. Договір на постачання товарів, а саме барабанів із натуральної шкіри та комплектів молоточків до них уклали 11 травня. Підрядник мав поставити 306 барабанів та 153 комплекти молоточків до 19 травня цього року. Вартість одного барабана коштує від 1900 до 3960 гривень, ціна одного комплекту молоточків становить 136 гривень.

На скандальний тендер управління освіти Дніпровської районної у місті Києві державної адміністрації відреагував депутат Київської міської ради Леонід Ємець.

Якщо ви думаєте, що сковорода за 720 тисяч - це межа, то як вам 300 шкіряних барабанів в укриття! за 890 000 грн. І знову РДА Дніпровського району. Ще раз. У укриття. Барабани. 300. На майже 1 млн. грн. Бо решта з укриттями вже супер ок!? Відповідні запити як голова ТКК на Дніпровську РДА направив, — заявив Ємець.

Скандальний тендер не залишив без уваги голова правління Союзу концертної індустрії України Максим Шульженко.

Я так розумію, що Дніпровське управління освіти міста Києва вирішило єдине в Україні зробити інноваційний підхід до психологічного розвантаження дітей у укриттях під час повітряних тривог, прокоментував закупівлю Шульженко.

Примітно, що раніше в Дніпровському районі Києва для укриття в одному з ліцеїв замовили технологічне обладнання більш ніж на мільйон. Йдеться про художній ліцей "Зміна", власником якого є Дніпровська районна державна адміністрація Києва. Цей навчальний заклад витратив на закупівлю двох електросковорідок 1,2 мільйона гривень, тобто 600 тисяч гривень за одиницю. В іншому скандальному тендері замовником є Управління освіти Дніпровської районної у місті Києві державної адміністрації. Йдеться про закупівлю в укриття комплектів обладнання для обробки продуктів харчування, а саме електричних овочерізок за ціною майже 132 тисячі гривень за одиницю на загальну суму майже 1,6 мільйона гривень.

Нагадаємо, раніше ми писали: У Дніпропетровській області затримали російського «крота» у лавах ВСУ