Розпускаються лише раз на рік. На Дніпропетровщині цвітуть яскраві азалії (фото, відео)

У Криворізькому ботанічному саду зараз справжній квітковий рай. Цвітуть тендітні й ніжні перші азалії. Про це повідомляє Дніпровська порадниця.

Науковці і працівники ботсаду зібрали і висадили тут кілька сотен різноманітних сортів цієї квітки. Азалії розпускаються лише раз на рік. Тому треба поквапитися, аби в морозні зимові дні встигнути помилуватися ними – тендітними і ніжними та зробити фотографії на згадку.

Співробітники констатують нині більш пізнє цвітіння колекції цього року. Але квіти настільки красиві та яскраві, що від них неможливо відвести очей. Чорвоні, білі, рожеві, кремові... Ця краса нікого не залишить байдужим. Тому зараз - саме час милуватися красою.

В оранжереї Криворізького ботанічного саду квітнуть азалії. Пік буяння яскравої азалії припаде цього року на кінець лютого - початок березня. Тож поспішіть на власні побачити незабутню красу. 

Як працює оранжерея ботсаду

Зараз оранжерея приймає відвідувачів тільки у робочі дні з 8.00 до 15.00

Скільки коштує квиток до оранжереї

Вхідний квиток для всіх категорій громадян коштує 50 грн. А з 17 лютого оранжерея прийматиме відвідувачів і в вихідні дні - з 10.00 до 15.00.

Відео квітування азалій можна подивитись у сюжеті ТРК Рудана

азалія ботсадазалія ботсадазалія ботсадазалія ботсадазалія ботсад

У перекладі з грецької «Азалія» означає «сухий». У не квітуючий період вони схожі на звичайні зелені кущі. А от коли починають розпускатися квіти, то на одному кущі може відкритися понад 500 квітів. Уявіть, на який казковий сад може перетворитися невелика оранжерея!

азалія ботсадазалія ботсадазалія ботсадазалія ботсадазалія ботсад

Де знаходиться ботсад Кривого Рогу. Як доїхати

Ботсад розташований на м-ні Даманський, вул.Маршака, 50. Доїхати можна громадським транспортом: автобус №228, маршрутка №231, 54, 83, тролейбус №18, 16, 15.

Нагадаємо, раніше ми писали

Ботанічний сад Дніпра запрошує на прогулянку: як працюватиме у лютому